Ruben Jager  (1991)  

Opleiding
Academie Minerva in Groningen (2015)

Het werk van Ruben Jager is gebaseerd op vormen die we overal tegenkomen in de wereld om ons heen en heeft nieuwsgierigheid als overkoepelend thema.

Van jongs af aan bracht Jager veel tijd door in de natuur, waar zijn onderzoekende, nieuwsgierige persoonlijkheid de vrije loop had om te ontwikkelen. Door de jaren heen groeide zijn passie voor het verkennen en verklaren van de wereld uit tot een blik die meer tracht te omvatten dan enkel de natuur; een blik die wordt gekenmerkt door een speelse onderzoekendheid, en die manifesteert als kunstenaarschap.
+ + lees meer...

In zijn werk zien we patronen in de rangschikking van bloemblaadjes, de structuur van gesteentes en kristallen, of de formatie van sterrenstelsels. Deze patronen spreken van een natuurlijke compositie, een eenheid van vorm die bepaald wordt door een samenstelling van materiŽle eigenschappen en de natuurwetten.
Door de materiŽle eigenschappen van gips en klei te benutten, simuleert Jager een soortgelijke manifestatie van vorm. Zijn werk wordt gemaakt door in klei uitgegraven te worden. Binnen de grenzen van een blok klei ontstaat een holte, die gaandeweg door Jager verkend en uitgebreid wordt. Zodoende vormt hij enkel met behulp van gereedschappen een negatief van het beeld. Door deze ruimte op te vullen met gips wordt het luchtledige vervangen door een object, wat vervolgens op schijnbaar archeologische wijze uit de klei bevrijd moet worden. Het product van dit proces wordt dan de basis voor een nieuwe holte, en door middel van toevoeging ontwikkelt het werk zich tot een uniek, driedimensionaal beeld.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius