Paula Tavins  (1939)

Paula Tavins is woonachtig in New York. Na haar studie aan "The Art Institute of Chicago´ volgde zij ook colleges aan het ´M.F.A., California College of Arts and Crafts.

"Paula Tavins behoort tot de ´silent Americans´. Zij woont in het hart van New York, is op alle ´hot-lines´ van het New Yorkse kunst-circuit aangesloten, maar geeft er de voorkeur een zo weinig mogelijk openbaarheid te geven aan haar bestaan en nauwelijks te exposeren. In kringen van ingewijden heet zij onbenaderbaar en even onzichtbaar als alomtegenwoordig.
+ + lees meer...

De kunstcriticus Laurence Alloway (de man die de term Pop Art voor het eerst gebruikte) tekent daarbij aan dat het werk van Paula Tavins ´has few readable clouds or inverted mountains´, maar dat deze landschappelijke associaties zeker bestaansrecht hebben in een oeuvre dat tegemoet komt aan de behoefte aan ´ a place for the mind to visit´ en beheerst wordt door het beeld van de kunstenaar als hovenier´.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius