Lora Harreveld  (1982)  

Het werk van Lora Harreveld (1982) is ontstaan vanuit gevoel en sfeer. Esthetiek en spanning zijn essentieel.

De schilderijen van Harreveld zijn sfeerbeelden vol spanning en mysterie. Bij het maken van deze werken is film erg belangrijk. Verstilde beelden uit films als ‘The Hobbit’ en ‘Lord of the Rings’ bieden inspiratie en een uitgangspunt. De boeiende kleuren, lijnenspellen, vormen of sferen vertaalt zij naar het doek. Al experimenterend met verf en verschillende (afval)materialen ontstaan er voorstellingen. Door deze lettelrijk uitstekende materialen wordt het werk nog spannender en tastbaarder.
+ + lees meer...

Het werk zit onderbewust vol symbolische vertalingen hoe Harreveld in het leven staat en hoe ze tegen de maatschappij aankijkt. Het werk zit vol contrasten, onder andere in het kleurgebruik: donker en licht, goed en kwaad, niet-weten en inzicht. Als kijker kan je op zoek gaan in de wereld op het doek, van vormenpartij naar vormenpartij.

Lora Harreveld is in 2005 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht op het gebied van Illustration Design en is sindsdien werkzaam als illustrator en beeldend kunstenaar.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius