Martin Laforet  (1991)  

Opleiding
Master, Design Academy Eindhoven (2015)
Bachelor, ESAD van Reims.

Het onderzoek van Martin Laforet heeft als doel om de verschillende potenties van het produceren van een object met verschillende mallen en afgietsels te ontdekken. Het komt voort vanuit een diepere interesse voor mallen en het maakproces. Hij beschouwt de gelijktijdige aanwezigheid van mallen en afgietsels interessanter dan het afgietsel zelf.
Het eerste idee was om de mal uit de gewone context te halen : de plaats van het maakproces.
+ + lees meer...

Het eerste deel van dit werk is de oorsprong van dit project. Het neemt zijn vorm aan als een materieel en conceptueel onderzoek naar de relatie tussen de mal en zijn afgietsel. Het lijkt erop dat deze samenwerking even interessant is als de informatie vanuit het object zelf, de esthetische waarde en de optimalisering van de productie.
Het tweede deel van het werk is de analyse en ontwikkeling van het onderzoek binnen de context van een maker/ontwerper met beperkte productie mogelijkheden.
Het gebruik van de mal en de afgietsels op deze manier zorgt voor een tastbare werkmethode. Deze methode is geÔmplementeerd met materiŽle productie.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius