Walter Dahn  (1954)

Geboren in St. Thönis/Krefeld, Duitsland.
+ + lees meer...

Walter Dahn ging in 1971 naar de Kunstakademie Düsseldorf om in contact te komen met Joseph Beuys. Hij werd op zeventienjarige leeftijd toegelaten tot de Beuys-Klasse. Dahn richtte zich in zijn academietijd op zeer uiteenlopende beeldende vormen en technieken en het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn werk, dat zich begin jaren tachtig kanaliseerde in de schilderkunst, zich later weer ontvouwde in een formeel veelstromenland, waarbij het schilderen overigens een optie bleef naast alle andere. Zijn voorliefde voor de vermenging van culturele contexten loopt parallel met de formele veelzijdigheid van zijn werk. In zijn sculpturen, objecten, schilderijen, tekeningen, foto's en video's zoeken beelden van uiteenlopende culturele herkomst hun plaats in losse vormstructuren - constellaties die op hun beurt associatieve betrekkingen onderhouden met het eerdere werk.

Dahns schilderijen waren in 1981 voor het eerst in Nederland te zien in de geruchtmakende 'nieuwe schilderkunst'-tentoonstelling Mülheimer Freiheit in het Groninger Museum. In de jaren tachtig werden zijn schilderijen, tekeningen en beelden opgenomen in een groot aantal groeps- en eenmanstentoonstellingen in de Nederlandse musea en galeries. In 1987 organiseerde het Stedelijk Van Abbemuseum in Eindhoven een overzicht van Dahns schilderijen en sculpturen.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Kunsthuis Theo Hübens, Maastricht

De volgende musea/instellingen hebben werk in hun collectie:
Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam
Groninger Museum, Groningen

De volgende kunstuitlenen hebben werk in hun collectie:
LiNK art company B.V., Schiphol

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Galerie Van Gelder, Amsterdam
kunzt.gallery,
Art Consultancy Tanya Rumpff, Haarlem


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius