Nicolas Sanchez  (1983)  

Sanchez ontving een BFA aan het Kendall College of Art and Design in Grand Rapids, MI, en behaalde vervolgens zijn MFA f aan de New York Academy of Art. Zijn verrassend precieze en virtuoze kleine tekeningen met kleurenballpoint lijken alleen op het eerste gezicht fotorealistisch. Ze ontstaan zonder voorafgaande potloodschets direct door toepassing van verschillende kleurarceringen op het papier. Zijn werk omvat beelden uit het het landelijke Middenwesten en portretten van familieleden en dieren. Zijn houtskooltekeningen tonen vaak ongebruikelijke uitsneden, van gebouwen en situaties in een rurale context.
+ + lees meer...

Het tekenen wisselt hij al met het schilderen van groter werk in olieverf op doek, met dezelfde soort onderwerpen, even virtuoos, maar veel losser weergegeven.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius