AYR

Ňyr is een Londens architectencollectief, voorheen bekend onder de naam AIRBNB Pavilion, dat sinds 2014 actief is in de beeldende kunstwereld met werk waarin het hedendaagse huiselijke domein centraal staat. Architecten Fabrizio Ballabio, Alessandro Bava, Luis Ortega Govela en Octave Perrault richtten het collectief op naar aanleiding van een gezamenlijke expositie tijdens de opening van de 14e Internationale Architectuur Biennale in VenetiŽ. Deze expositie vond plaats in gehuurde Airbnb-appartementen waar het werk van 25 architecten en 25 kunstenaars gezamenlijk werd tentoongesteld.
+ + lees meer...

Fabrizio Ballabio in frieze magazine: ĎIn Airbnb vonden we een voorbeeld van hoe de economie van het delen op het internet een concrete ruimtelijke impact heeft gekregen. De tentoonstelling was een onafhankelijk project. Onder druk van dreigende juridische stappen, veranderde het collectief na deze expositie van naam. Het werd Śyr. Śyr onderzoekt de evolutie van het hedendaags huis en de transformaties die het ondergaat, van een plek voor familie en privacy naar een online verhandelbaar product. In werk dat de vorm aanneemt van voorstellingen, installaties, events en tekst, kijkt het collectief naar de relatie tussen objecten en hun omgeving en naar de effecten van het internet op de stad en ons thuis.
Alessandro Bava: ĎEen huis is niet langer enkel nog een plek voor gevoelens, familie, gezamenlijkheid en veiligheid, maar net zo goed een product dat gebruikt kan worden voor wereldwijde financiŽle speculatie.í Recente tentoonstellingen van het collecties zijn de 9e BiŽnnale van Berlijn, Home Economics op de 15e Architectuur-biŽnnale van VenetiŽ, Home Visit in Museum Ludwig, Keulen en Interior Therapy bij Queer Thoughts in New York. - See more at: http://www.stedelijk.nl/tentoonstellingen/holland-festival-ayr-collective-id-rather-be-outside#sthash.P8pMJnZc.dpuf

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius