Robin d┤ Arcy Shillcock  (1953)  

Robin d┤Arcy Shillcock groeide op in India, Guatemala en AustraliŰ. Hij studeerde in de jaren zeventig aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Groningen en gaf tot circa 1992 teken- en schilderles. Hij voelt zich erg verbonden met de figuratieve schilderstraditie.
+ + lees meer...

"Mijn inspiratie komt zowel uit het kijken naar kunst als naar de natuur zelf. Maar als je kunst wilt maken, moet je naar kunst kijken. Alleen kijken naar de natuur is niet voldoende." Hij houdt zich niet aan bepaalde methodes of strenge regels, maar laat zich leiden door het schilderij dat hij onderhanden heeft. "Ik probeer subtiele kleuren in een eenheid van licht en sfeer te vangen in doorgaans vereenvoudigde, sterke composities."
Aanvankelijk was hij uitsluitend plein-air landschaps-schilder, maar al gauw nam het bestuderen en schilderen van dieren de overhand. Toevallige ontmoetingen met dieren helpen hem om op een andere manier door te dringen in het landschap dat hen omringt. Het levert boeiende, intieme schilderijen op.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Galerie Het Raadhuis, Eenrum
Galerie Van Strien, Nieuw-Amsterdam (Emmen)

De volgende musea/instellingen hebben werk in hun collectie:
Museum M°hlmann, Appingedam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius