Ludwig Vandevelde  (1957)

Geboren in Antwerpen. Hij woont in Gierle en werkt sinds 1984 als zelfstandig kunstenaar in BelgiŽ, Nederland, Duitsland, ItaliŽ en Spanje. Beeldhouwer en tekenaar.

Ludwig Vandevelde maakt in het midden van de jaren tachtig zijn entree in de kunstwereld. Vanaf 1987 worden zijn sculpturen onder meer geŽxposeerd in het Museum voor hedendaagse kunst (SMAK) in Gent, het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (MuHKA), de Biennale van VenetiŽ, de Documenta in Kassel, het Stšdtisches Museum im Lehnbachhaus in MŁnchen en het Van der Heydtmuseum in Wuppertal.
+ + lees meer...

Vandevelde's werk getuigt van een grote belezenheid en van een brede kennis van zowel de kunstgeschiedenis als de hedendaagse kunst. Hij vindt het van groot belang om kunst uit het verleden te toetsen op haar betekenis voor de huidige tijd en omgekeerd de historische verbondenheid van de hedendaagse kunst te onderzoeken. Vandevelde onderzoekt in zijn werken de representatie van de werkelijkheid: het wezen van de dingen blijkt niet iets onveranderlijks te zijn, maar veel meer te worden bepaald door hoe en in welke context ze zich tonen.
De laatste jaren werkt hij aan een reeks landschappen, stillevens en portretten, alle genres met een lange traditie in de beeldende kunst.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende musea/instellingen hebben werk in hun collectie:
Museum van Hedendaagse Kunst Muhka, Antwerpen

Vertegenwoordigd in de volgende bedrijfscollecties:
Vlaams Parlement - Kunstcollectie, Brussel


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius