Giuseppe Lamers  (1966)

Guiseppe Lamers is geboren op 13 augustus 1966 in Roermond. GeÔnspireerd door verhalen van zijn ouders over een reis naar Zimbabwe is hij in 1993 begonnen met het maken van keramische sculpturen. Sinds 2003 is hij zich steeds meer gaan toeleggen op het vervaardigen van bronzen sculpturen.

De werken van Guiseppe Lamers bestaan vooral uit abstracte sculpturen van mensfiguren en koppen. Kenmerkend zijn de gaten in de sculpturen.
+ + lees meer...

ďZelf vind ik dat de beelden een bepaald gevoel met zich meedragen, waardoor iemand die erdoor geraakt is er voor altijd onlosmakelijk mee verbonden is. Er hangt als het ware een aura om de beelden dat bepaalde gevoelens oproept als geborgenheid, verliefdheid, treurnis en het loslaten van het materiŽle aardse bestaan. Een soort hypnose.Ē

Giuseppe Lamers bouwt de beelden op en vormt vervolgens de contouren van het beeld in de klei. Alle beelden worden met de hand vervaardigd. Daardoor is ieder object uniek.
Na een droogproces van ongeveer 3 weken worden de beelden bewerkt met een glazuur en vervolgens gebakken op 1300 graden. Door dit hete bakproces worden de beelden weerbestendig. Ze kunnen dus zowel binnen als buiten worden geplaatst.

De bronzen sculpturen worden verkregen door van een bestaand sculptuur een mal te maken waar vervolgens een latex negatief wordt gemaakt. In deze latex negatief wordt vervolgens het brons gegoten. Deze bronzen sculptuur wordt vervolgens door Lamers op kleur gepatineerd. In zes jaar tijd heeft Giuseppe Lamers een enorme CV opgebouwd. Zijn beelden worden onder andere getoond in galerieŽn en beeldentuinen in Nederland, BelgiŽ en Duitsland.

(Bron: Abrahamart.com)

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
AbrahamArt.com, Eindhoven


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius