Didier Mahieu  (1961)  

In de kunsttriënnale ‘2003 Beaufort – kunst aan zee’ werd de Belg Didier Mahieu geselecteerd om in De Panne in de woning en het atelier van de romantische kunstschilder Louis Van den Eynde, dat het decor is van zijn interactieve artistieke interventie, een project uit te werken waar we nostalgie verbonden aan de herinnering terugvinden op een ingrijpend romantische manier.
Vanuit zijn interesses en invloeden maakt Mahieu er een eigen synthese die voornamelijk gericht is op de herinnering.
+ + lees meer...

De werken van Mahieu hebben steeds een poëtische dimensie en datgene wat dreigt te verdwijnen - momenten, emoties en sporen uit het leven - registreert hij en legt hij vast. Zijn werken, in hun lichte, grijze en gelige tinten en hun schijnbare broosheid, stralen een zeker mysticisme uit. Hun afstemming op de herinnering en het bewaren van vervallen schoonheid verbeelden zijn ´archeoIogenziel´.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Contrast Yves Van den Steen Gallery, Brussel
Galerie Pascal Retelet, Saint Paul de Vence
Rize Gallery Naarden, Naarden

Vertegenwoordigd in de volgende bedrijfscollecties:
FOD Buitenlandse Zaken, Brussel


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius