Gerda Maas  (1960)  

Geboren in Oostzaan. Woont en werkt in Amsterdam.

Opleiding
Lerarenopleiding d´Witte Leli van de UvA te Amsterdam. Afgestudeerd in de beeldende vakken in 1983.

MIXED MEDIA
Gerda Maas is een nieuwe weg ingeslagen, waar voorheen klei haar beeldend middel bij uitstek was is dat nu het materiaal polymeer.
Werken met polymeer doet denken aan spelen met snel stollend kaarsvet. Na een lange periode van uitvinden is zij er nu in geslaagd te boetseren met dit materiaal, het te kleuren en van een huid te voorzien.
+ + lees meer...

Het polymeer wordt gecombineerd met diverse andere materialen. Bijvoorbeeld koperplaat -en draad, nylon, garen, bladgoud en spelden. De combinatie klei en polymeer is gebleven.
De verschillende uitgangspunten waar vanuit zij werkt zijn o.a: Vergankelijkheid, rituelen en gebruiken uit andere culturen, archeologische vondsten, het onderzoek naar verschillende manieren van dragen en verbinden, sociale netwerken bv. familiestructuren, natuur netwerken bv. wortelstelsels.
Om inspiratie op te doen maakt zij veel studiereizen door o.a. Mexico, Egypte, China, Indonesie, Thailand, Afrika en Japan. Japan is een enorme bron van inspiratie,de rituelen, de verering van de natuur, de tradities, Japanse sociale structuren, heilige eilanden waar niemand mag baren of sterven, de eenvoud, de verstilling hebben invloed gehad op het tot stand komen van het nieuwe werk. Het nieuwe werk omvat zowel twee- als driedimensionaal werk. Door in series te werken komen veel vormaspecten aan bod. Keer op keer blijken kleine verschillen van grote invloed te zijn en te leiden tot nieuwe inzichten.Doordat het werken met polymeer letterlijk onbegrenst is, zijn de werken veel groter geworden met alle daarbij behorende uitdagingen... Vele nieuwe kansen deden zich voor in de vorm van presentaties op beurzen, opdrachten enz.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius