Van: info@galeries.nl - 15/5/2018


betreft instelling: Hermitage Amsterdam

Nieuwe Rembrandt in de Hermitage Amsterdam

Vanaf woensdag 16 mei is een maand lang het recent aan Rembrandt toegeschreven werk Portret van een jongeman te zien in de Hermitage Amsterdam. Het meesterwerk zal tijdelijk een plek krijgen in een aparte zaal in de Amstelvleugel.

Het gaat om een uit circa 1634 daterend portret van een onbekende jongeman, waarschijnlijk een fragment van een groot dubbelportret. Voor het eerst in bijna een halve eeuw is een volledig onbekend schilderij van Rembrandt ontdekt door kunsthandelaar en kunsthistoricus Jan Six. Hij kocht met een investeerder het ongesigneerde en ongedateerde portret op een veiling bij Christie’s in Londen.

Van 16 mei tot en met 15 juni is het werk te zien. Tot en met 27 mei is bezichtiging inbegrepen in een toegangsticket voor de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage en het Hermitage all-in ticket, met speciale avondopenstellingen tot 22 uur. Van 28 mei tot en met 15 juni is er een apart kaartje voor €5, gratis voor Museumkaarthouders.

Vandaag verschijnt ook het boek Rembrandts Portret van een jonge man van Jan Six. Hierin neemt hij de lezer op meeslepende en erudiete wijze mee in zijn spannende ontdekkingstocht die leidde tot de toeschrijving van dit meesterwerk. Six laat het Portret van een jonge man zien door het oog van zijn ontdekker. Het boek is in de museumshop van de Hermitage Amsterdam verkrijgbaar in het Nederlands en het Engels. 144 blz., Uitgeverij Prometheus, €19,99.
Redactie(advertentie)