Kunst RAI 2003Locatie:
RAI Amsterdam, Parkhal
7 t/m 11 mei 2003


Europaplein 8
1078 GZ Amsterdam
t 020-5491212
f 020-5491843
info@kunstrai.nl
www.kunstrai.nl


Open:
wo 7 mei 18.00-22.00 uur
do 8 mei 11.00-19.00 uur
vr 9 mei 11.00-22.00 uur
za 10 mei 11.00-19.00 uur
zo 11 mei 11.00-19.00 uur

De KunstRAI wordt compacter van opzet, met veel actuele kunst en interessante activiteiten op de beursvloer,” aldus Anneke Oele van Amsterdam RAI. “Op dit kunstevenement voor hedendaagse kunst presenteren zo’n honderd vooraanstaande galeries actuele kunst, moderne kunst van nog levende kunstenaars, etnografica, glas en sieraden. Er zijn veel solo-presentaties te zien en is er werk van een toenemend aantal internationale kunstenaars. Centraal op de beursvloer is een tentoonstelling van het Haagse GEM en Fotomuseum rondom genetische manipulatie. De Mondriaan Stichting stelt een publieksprijs beschikbaar voor de beste galeriepresentatie; de meest veelbelovende jonge kunstenaar ontvangt uit handen van een vakjury de KDR KunstRAI prijs. De beurs wordt op woensdagavond 7 mei geopend door directeur Gitta Luiten van de Mondriaan Stichting.” Deze negentiende KunstRAI vindt van woensdag 7 tot en met zondag 11 mei aanstaande plaats in de Parkhal van Amsterdam RAI.

Unieke presentatie GEM
Veelbelovend is een presentatie van het onlangs geopende museum voor actuele kunst GEM in Den Haag van voormalig KunstRAI-directeur Wim van Krimpen. Conservatoren Wim van Sinderen van het Fotomuseum en Roel Arkesteijn en Anne Tabak van het GEM: “Onder de titel GEMtechnologie & Fotomanipulatie verzorgen we een omvangrijke gezamenlijke presentatie die in het teken staat van genetische manipulatie en biotechnologie. Het GEM presenteert de meest recente resultaten van het project The Cosmopolitan Chicken van de Vlaamse kunstenaar Koen Vanmechelen (1965). In dit project, dat zich afspeelt op het raakvlak van globalisering, biotechnologie, ethiek en kunst, kruist Vanmechelen nationale en regionale kippenrassen tot multiculturele bastaards van kleurrijke pluimage. Zijn jarenlange fokprogramma zal uiteindelijk resulteren in een kosmopolitisch kippenras, dat alle nationale varianten in zich zal verenigen. Een hok met levende kippen maakt deel uit van de tentoonstelling. Het Fotomuseum toont een keuze van hedendaagse fotografen die de natuur door manipulatie op vergelijkbare manier naar hun hand zetten in hun foto’s.”

KDR KunstRAI prijs
De meest veelbelovende jonge kunstenaar van de KunstRAI ontvangt de KDR KunstRAI prijs. Deze nieuwe prijs wordt beschikbaar gesteld door drukkerij Kwak & Van Daalen & Ronday en bestaat uit het produceren van een catalogus van het werk van de winnende kunstenaar. De catalogus wordt op de volgende KunstRAI in een solostand gepresenteerd. Een vakjury, die dit jaar bestaat uit Els Barents (directeur huis Marseille in Amsterdam), Janneke Wesseling (kunstrecensente NRC) en Roel Arkesteijn (conservator GEM in Den Haag), maakt tijdens de officiële opening van de beurs bekend wie van de tien genomineerde kunstenaars de winnaar is. Het werk van de genomineerden wordt getoond op twee speciale stands op de beursvloer.

Publieksprijs Mondriaan Stichting
De Mondriaan Stichting stelt een publieksprijs beschikbaar voor de beste galeriepresentatie tijdens KunstRAI 2003. Bezoekers kunnen de galerie kiezen die naar hun mening de beste beurspresentatie heeft. Ze maken kans op een kunstbon van € 500, te besteden bij de meest gekozen galerie. Uit de stemmen voor de meest gekozen galerie wordt op zondag 11 mei om 18 uur een winnaar getrokken en bekend gemaakt. Overigens zijn er drie keer per dag, op beperkte schaal, rondleidingen voor bezoekers.

Workshops ‘kinderen en kunst’
Partijen als De Vrienden van het Stedelijk Museum en de Businessclub-leden worden ontvangen op de KunstRAI. Het Stedelijk Museum organiseert op zaterdag workshops voor kinderen met de kunstenaars Robert Smit (juwelen maken) en Tim Ayres (schilderen). Talrijke deelnemende galeries laten kunstenaars signeren, presenteren en discussiëren op hun stand, waaronder Flatland Gallery (Daniël en Geo Fuchs), Willy Schoots (o.a. Stephan Kaluza en Joke van Katwijk), PARC Editions (Thomas Verbogt), Galerie Louise Smit (sieraden maken met Iris Eichenberger), Mathijsen/Rubens Art (Arkadiusz Tomalka) en Ellen de Bruijne Projects/Galerie van Gelder (videoproject met o.a. L.A. Raeven, Klaas Kloosterboer en Jill Magid).

Stichting Noordkunst
De Stichting Noordkunst heeft alle deelnemende galerieën uit Groningen, Friesland en Drente de kans gegeven om een voorstel te doen voor een presentatie of installatie. Winnaar is Kunstruimte Wagemans, die de beloning, een extra stand van 25 m2, invult met een solopresentatie van Machteld van Buren. Een aantal kunstbladen verenigt zich in een gecombineerde stand; de Stichting Artimo gaat de boekhandel verzorgen. De KunstRAI wordt ‘aangekleed’ door Brutto Gusto uit Rotterdam.

Compact door selectie
Om te komen tot deze compactere KunstRAI is een selectie toegepast onder de ingeschreven galeries. De leden van de selectiecommissie, die een goed overzicht over de hele markt hebben, zijn Fred Wagemans (Kunstruimte Wagemans, Beesterzwaag), Erik Paol (Fijnaut & Paol Fine Art, Amsterdam), Jeroen Dijkstra (Livingstone Gallery, Den Haag) en Emmo Grofsmid (MK Galerie, Rotterdam). Fred Wagemans: “Bij de selectie is enerzijds veel aandacht voor het professionele karakter van een galerie. Anderzijds speelt het door de galeries voorgestelde expositieprogramma voor de KunstRAI een belangrijke rol bij de beoordeling. Onze selectie heeft geleid tot een maximum van circa honderd galerieën. Deze vertegenwoordigen een breed aanbod waarbij het accent, meer dan voorheen, ligt op hedendaagse kunst en solopresentaties.”

Interessante solopresentaties en internationale kunstenaars
Er is dan ook een interessant aantal solopresentaties te zien op de komende KunstRAI, van ondermeer Stephan Kaluza bij Galerie Willy Schoots/ Van der Straeten/Livingstone Galleries. Galerie De Witte Voet komt met een solopresentatie van Elly de Goede, Van den Berge met Just Juchtmans en Flatland Gallery met Daniël & Geo Fuchs. Verder is er meer werk van internationale kunstenaars te zien. Zo is er werk van Thomas Ruff uit Duitsland bij Willem Baars, van Koen Vanmechelen bij Berengo en van Katrin Korfmann bij Art Affairs en van de Duitse Eva Schwab bij Galerie Helga Hoffman. VOUS ETES ICI komt met de veelbelovende jonge kunstenaar Anton Henning en Galerie Loerakker brengt werk van Andreas Gefeller.

Deelnemers van deze site (er kunnen meer exposanten zijn)

gallery 9 contemporary art   Amsterdam  standnr 096
African Art  Rotterdam  
Galerie Akinci  Amsterdam  
Art Affairs   Amsterdam  
Bekijk expositieKatrin Korfmann
7/5 - 11/5/2003
Art Kitchen Gallery  Amsterdam  
Galerie Arti Capelli  Den Bosch  
Galerie Artline  Aalsmeer  standnr 08 021
Bekijk expositieEnrique Vega: Diva's wandsculpturen
7/5 - 4/7/2003
Willem Baars Projects  Amsterdam  
Galerie van den Berge  Goes  standnr 08043
Bekijk expositieJus Juchtmans
7/5 - 11/5/2003
Suzanne Biederberg Gallery  Amsterdam  
Braggiotti Gallery  Amsterdam  
Ellen de Bruijne Projects  Amsterdam  
Brutto Gusto  Berlin  
Canvas Contemporary   Amsterdam  
Contempo Galerie   Rotterdam  
Gallery Delaive   Amsterdam  
Galerie Delta   Rotterdam  
Galerie Denise van de Velde  Aalst  
Johan Deumens  Amsterdam  
Galerie Horst Dietrich  Berlin  
Galerie Dom´Arte   Rucphen  
Bekijk expositiePeter Kantelberg
7/5 - 11/5/2003
Galerie Dudokdegroot   Amsterdam  
Etienne Gallery   Oisterwijk  
Galerie De Expeditie  Amsterdam  
Galerie La Ferronnerie  Paris  
Flatland Gallery   Amsterdam  
Bekijk expositieDaniel & Geo Fuchs, Erwin Olaf, Cristina Garcia Rodero
7/5 - 11/5/2003
Fotomuseum Den Haag  Den Haag/Scheveningen  
Galerie Van Gelder  Amsterdam  standnr 119
GeM (Museum voor Actuele Kunst)  Den Haag/Scheveningen  
Gerhard Hofland  Amsterdam  
Bekijk expositieAllart, Geveke, Goossens, Koelink, vd Ploeg, Simpson, Subramanian en Vos
7/5 - 11/5/2003
Galerie Helga Hofman   Alphen aan den Rijn  
Bekijk expositieHubertus von der Goltz, G.M.C.M. Jilesen en Eva Schwab
7/5 - 11/5/2003
Jan van Hoof Galerie   Den Bosch  
Bekijk expositieArthur den Boer, Ludmila Danon, Toon Laurense en Anke Roder
7/5 - 11/5/2003
Majke Hüsstege Projects  Den Bosch  
Jaski Gallery   Amsterdam  
Galerie Jos Art  Amsterdam  
Bekijk expositieKonstanze Sailer en Bram Vreven
7/5 - 11/5/2003
Galerie Carla Koch   Amsterdam  
Bekijk expositieKoen Vanderstukken
7/5 - 11/5/2003
Galerie Lemaire  Paris  
Livingstone gallery   Den Haag  
Bekijk expositieStephan Kaluza: Starlights
7/5 - 11/5/2003
Galerie Lutz   Delft  
Bekijk expositieMargreet Bouman
7/5 - 11/5/2003
Galerie Maisenbacher  Trier  
Galerie Marzee   Nijmegen  
Galerie Maurits van de Laar   Den Haag  
Bekijk expositieMartin Assig, Robbie Cornelissen en Diederik Gerlach
7/5 - 11/5/2003
Kunsthandel Meijer  Utrecht  
Galerie Moderne - Silkeborg  Silkeborg  
Galerie Mokum   Amsterdam  
Galerie Nouvelles Images   Den Haag  
Bekijk expositieJerry Keizer, Uwe Poth, Joseph Semah en Auke de Vries
7/5 - 11/5/2003
Paol & Co. Fine Art, Hilversum  Hilversum  
PARC Editions  Lent / Nijmegen  
Galerie Petit  Amsterdam  
Bekijk expositieDaamen, de Leeuw, Nobbe, Poppel, de Laat en Bionda
6/5 - 10/5/2003
Galerie Phoebus Rotterdam   Rotterdam  
Bekijk expositieJoachim Bandau
7/5 - 11/5/2003
Galerie RA  Amsterdam  standnr 08.039
Bekijk expositiePeter Bauhuis, Warwick Freeman en Shelley Hilton
7/5 - 11/5/2003
RAM   Rotterdam  
Bekijk expositieMarjolijn van den Assem
7/5 - 11/5/2003
Galerie Ramakers   Den Haag  
Reuten Galerie Amsterdam  Amsterdam  
Galerie Roger Katwijk   Amsterdam  standnr 77
Bekijk expositieKunstRAI 2003
7/5 - 11/5/2003
Art Consultancy Tanya Rumpff  Haarlem  
Galerie Frank Schlag & Cie  Essen  
Galerie Slewe   Amsterdam  
Galerie De Vis  Harlingen  
Rob de Vries Projects   Haarlem  standnr 6
Bekijk expositieArmando, Breedveld, Van der Spek, Tuytel, Visser en Zeidler
7/5 - 11/5/2003
Galerie /Fondation Vromans  IJlst  
Bekijk expositieYumura, Joke Konijn, Simon Oud, Peter Care, Haringa/Olijve, Gosker en Rhode
7/5 - 11/5/2003
Kunstruimte Wagemans  Beetsterzwaag  
Galerie Van Wijngaarden  Amsterdam  
Galerie De Witte Voet   Amsterdam  
Bekijk expositieElly de Goede en Piet Stockmans
7/5 - 11/5/2003
Witteveen ~ visual art   Amsterdam  
Galerie De Zaal   Delft  

Geëxposeerde kunstenaars (er kunnen veel meer zijn)

Jeroen Allart
Gerhard Hofland
Armando
Rob de Vries Projects  standnr 6
Marjolijn van den Assem
RAM
Martin Assig
Galerie Maurits van de Laar
Geert Baas
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Joachim Bandau
Galerie Phoebus Rotterdam
Vincent Barré
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Peter Bauhuis
Galerie RA  standnr 08.039
Hans Bionda
Galerie Petit
Arthur den Boer
Jan van Hoof Galerie
Margreet Bouman
Galerie Lutz
Marian Breedveld
Rob de Vries Projects  standnr 6
Peter Care
Galerie /Fondation Vromans
Wim Claessen
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Robbie Cornelissen
Galerie Maurits van de Laar
Theo Daamen
Galerie Petit
Ludmila Danon
Jan van Hoof Galerie
Warwick Freeman
Galerie RA  standnr 08.039
Daniel & Geo Fuchs
Flatland Gallery
Diederik Gerlach
Galerie Maurits van de Laar
Robert Geveke
Gerhard Hofland
Johannes Girardoni
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Elly de Goede
Galerie De Witte Voet
Hubertus von der Goltz
Galerie Helga Hofman
Marnix Goossens
Gerhard Hofland
David Gosker
Galerie /Fondation Vromans
Arie de Groot
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Yves Guérin
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Vincent Hamel
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Jim Harris
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Astrid Hermes
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Shelley Hilton
Galerie RA  standnr 08.039
Zhuang Hong Yi
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
G.M.C.M. Jilesen
Galerie Helga Hofman
Jus Juchtmans
Galerie van den Berge  standnr 08043
Stephan Kaluza
Livingstone gallery
Peter Kantelberg
Galerie Dom´Arte
Jerry Keizer
Galerie Nouvelles Images
Meindert Koelink
Gerhard Hofland
Joke Konijn
Galerie /Fondation Vromans
Katrin Korfmann
Art Affairs
Arno Kortschot
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Ton de Laat
Galerie Petit
Toon Laurense
Jan van Hoof Galerie
Harry de Leeuw
Galerie Petit
Bert Loerakker
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Pierre Lumey
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Henny van der Meer
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Johan Meijerink
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Dorien Melis
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Yvonne Mostard
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Nel Haringa / Fred Olijve
Galerie /Fondation Vromans
Walter Nobbe
Galerie Petit
Herbert Nouwens
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Erwin Olaf
Flatland Gallery
Simon Oud
Galerie /Fondation Vromans
John O´Carroll
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Zoltin Peeter
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Henri Plaat
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Jan van der Ploeg
Gerhard Hofland
Peter van Poppel
Galerie Petit
Uwe Poth
Galerie Nouvelles Images
Paul Raguénès
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Osmo Rauhala
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Stephanie Rhode
Galerie /Fondation Vromans
Marie-José Robben
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Anke Roder
Jan van Hoof Galerie
Marc de Roover
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Konstanze Sailer
Galerie Jos Art
Eva Schwab
Galerie Helga Hofman
Joseph Semah
Galerie Nouvelles Images
D.J. Simpson
Gerhard Hofland
Arjanne van der Spek
Rob de Vries Projects  standnr 6
Piet Stockmans
Galerie De Witte Voet
Gayatri Subramanian
Gerhard Hofland
Johan Tahon
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Piet Tuytel
Rob de Vries Projects  standnr 6
Hannu Väisänen
Galerie Roger Katwijk  standnr 77
Koen Vanderstukken
Galerie Carla Koch
Enrique Vega
Galerie Artline  standnr 08 021
Kees Visser
Rob de Vries Projects  standnr 6
Peter Vos I
Gerhard Hofland
Bram Vreven
Galerie Jos Art
Auke de Vries
Galerie Nouvelles Images
Hikaru Yumura
Galerie /Fondation Vromans
Frank Michael Zeidler
Rob de Vries Projects  standnr 6

(advertentie)


Meer info over adverteren