Artfair Den Bosch 2006

Locatie:
Brabanthallen, Peelhal en Baroniehal
14 t/m 23 april 2006


Diezekade 2
5222 AK Den Bosch
t +31-73-6293911
f +31-73-6293245
info@artfairdenbosch.nl
www.artfairdenbosch.nl


Open:
dageljks 11-19 uur
donderdag 11-22 uur
zondag 23 april 11-18 uur

Dagkaart: € 12,50
65+ kaarthouders en CJP: € 10
Kinderen tot 14 jaar (mits onder begeleiding): gratis

Met een grootse jubileumtentoonstelling over Brabantse schilders viert de Kunst- en Antiekbeurs - Artfair Den Bosch haar 40-jarig bestaan. De beurs opent opnieuw haar deuren in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch. Ook dit jaar presenteren zich drieëntachtig gerenommeerde antiquairs, kunsthandelaren en galeriehouders uit Nederland, België en Duitsland.

Artfair Den Bosch 2006
Het aanbod op de Artfair Den Bosch 2006 is als altijd verrassend en veelzijdig. De secties hedendaagse kunst en aziatica zijn nog versterkt. De beurs, die van oudsher uitblinkt in een enorme verscheidenheid aan kunstvoorwerpen en antiquiteiten, laat bijna geen terrein onbelicht. Zo vindt de bezoeker er dit jaar bijvoorbeeld een fijnzinnig gesneden ivoren tweeluikje uit de veertiende eeuw, ter grootte van een hand. Maar ook treft hij er een moderne glassculptuur uit 2005 aan van de Slowaakse kunstenaar Vladimir Zbynovsky.

Wie tot aanschaf overgaat weet zich verzekerd van een aanwinst van uitstekende kwaliteit. Alle voorwerpen worden voorafgaand aan de beurs getoetst door een onafhankelijke keuringscommissie, die is samengesteld uit deskundigen uit de museumwereld, de wetenschap en de handel.

Aan welke veranderingen de beurs in veertig jaar ook onderhevig is geweest, en tot welke dimensies deze is uitgegroeid, de ongedwongen sfeer is altijd gebleven. De Artfair Den Bosch vindt sinds vorig jaar plaats in de Peel- en Baroniehallen, de nieuwbouw binnen het complex van de Brabanthallen. De vernieuwde opzet, waarbij de handelaren rondom tien pleinen aan weerszijden van een lange centrale gang zijn gegroepeerd, blijft wegens succes gehandhaafd. Een restaurant en enkele horecagelegenheden bieden de gelegenheid de inwendige mens te versterken.

Jubileumexpositie toont werk van Brabanders als Van Gogh en Sluijters
De expositie die de 40e editie van de Kunst- en Antiekbeurs Artfair Den Bosch luister bij zet, vindt plaats op de beursvloer in de Brabanthallen. De tentoonstelling is ingericht met Brabantse schilderkunst uit de moderne tijd. Werk van Vincent van Gogh, Jan Sluijters, Henriëttte Pessers, Piet Slager, Anton van Welie en tientallen anderen is voor de duur van de Artfair 2006 welwillend in bruikleen gegeven door musea, particulieren en bedrijven.

Kunsthistorische prijs De Vuurslag
De antiquairs en handelaren op de Artfair Den Bosch willen hun vakkennis graag verbreiden. De instelling in 1995 van De Vuurslag, een jaarlijkse stimuleringsprijs voor onderzoek op het gebied van beeldende kunst en kunstnijverheid moet in dat licht worden gezien. Deze prijs, die op initiatief van alle deelnemers aan de beurs is ingesteld, heeft een belangrijke impuls gegeven aan kunsthistorisch onderzoek in Nederland. De laureaat ontvangt een bedrag van € 12.000 en een plastiek van edelsmid Don Staakman. In 2006 wordt De Vuurslag voor de twaalfde maal uitgereikt.

Deelnemers van deze site (er kunnen meer exposanten zijn)

Aalderink Oriental Art  Amsterdam  
Bastings & van Tuijl  Oss  
Galerie Bianca Landgraaf   Blaricum - NB: Dit adres is een postadres!  standnr 1-5
Contempo Galerie (Rotterdam)   Rotterdam  
Contempo Galerie   Rotterdam  
Bekijk expositieJupp Linssen: Made in Holland
1/4 - 28/4/2006
Douwes Fine Art  Amsterdam  
Etienne Gallery   Oisterwijk  
Janknegt Gallery  Laren  
Jaski Gallery   Amsterdam  
Bekijk expositieKarel Appel, Corneille, Constant, Vekemans, Emilio Kruithof en Chris Berens
14/4 - 23/4/2006
Lara Wijsmuller Fine Art  Amsterdam  
Galerie Lieve Hemel   Amsterdam  
Kunsthandel Pieter Overduin  Giessenburg  
Kunsthandel Peter Pappot  Amsterdam  
Galerie Van Der Planken  Antwerpen  
Rademakers Gallery   Amsterdam  
Kunsthandel Rueb  Amsterdam  
Martin Seegers Kunstbemiddeling  Oegstgeest  
Kunsthandel Studio 2000  Blaricum  
Tóth Ikonen  Huizen  
Kunstzalen A. Vecht  Amsterdam  
Kunsthandel E.J. van Wisselingh & Co  Haarlem  

Geëxposeerde kunstenaars (er kunnen veel meer zijn)

Karel Appel
Jaski Gallery
Chris Berens
Jaski Gallery
Constant
Jaski Gallery
Corneille
Jaski Gallery
Emilio Kruithof
Jaski Gallery
Anouk Kruithof
Jaski Gallery
Jupp Linssen
Contempo Galerie
Bruno Vekemans
Jaski Gallery