Noord-Holland BiŽnnale 2008

Locatie:
Diverse locaties
10 oktober t/m 23 november 2008


www.nhverdwijnt.nl

Open:


Noord-Holland BiŽnnale 2008: Noord-Holland verdwijnt

Op vrijdag 12 oktober opent de Noord-Holland BiŽnnale zijn deuren op vijf locaties. De manifestatie is deze keer niet opgehangen aan een beeldende kunstdiscipline maar aan een thema. Vandaar de prikkelende titel Noord-Holland Verdwijnt. Naar believen kan hier een vraagteken of uitroepteken achter worden geplaatst. Het veranderende Noord-Hollandse cultuurlandschap dat de status van monument heeft (als onderdeel van ons collectief erfgoed) is het thema van deze editie. Bij de ontwikkeling van deze aflevering is samengewerkt met Land en Tuinbouw Organisatie Noord (LTO) om de kunstenaars te verbinden met het Noord-Hollandse landschap.
Van vrijdag 10 oktober tot en met zondag 23 november is de Noord-Holland BiŽnnale te bezoeken op de locaties: De Vishal in Haarlem, Kunstenaarscentrum Bergen te Bergen, KVH De Boterhal in Hoorn, Museum Waterland te Purmerend en Grote Kerk in Schermerhorn. Kunst en Cultuur Noord-Holland ondersteunt de organiserende BiŽnnale werkgroep.

Programma
De BiŽnnale werkgroep vroeg de curatoren Bas Vroege (Paradox) en Jan Kappers kunstenaars te selecteren en in te delen bij vijf prikkelende deelthemaís: NH vertrut, NH verpaupert, NH verzuipt, NH verpretparkt en NH verduurzaamt. Elk van de vijf biŽnnalelocaties krijgt een thema toegewezen. Enkele van de voorgestelde kunstenaars, fotografen, vormgevers zijn: Andrea Stultiens, Sema Bekirovic, La Reaven, Hella Jongerius, Geer Roobeek, Driessen & Verstappen, Jurgen Bey, Ralph Kamena en Peter Verdonk en Gerko de Ruijter.

Publiekscampagne
Vanaf medio augustus zullen via een mediacampagne ondermeer in het Noord-Hollands Dagblad Noord-Hollanders uitgedaagd worden om mee te denken over hun leefomgeving ťn over de inhoud van de BiŽnnale. In totaal wordt het Noord-Hollands publiek zoín zes weken lang gevraagd om mee te denken over het Nederlandse (cultuur-) landschap. Elke week komt een nieuw overkoepelend statement aan bod, bijvoorbeeld: NOORD HOLLAND VERTRUT!

Centraal in deze publiekscampagne staat de foto/argumentatie-wedstrijd die wordt gehouden in samenwerking met het Noord-Hollands Dagblad (en het Haarlems dagblad). De lezers worden in deze stukken opgeroepen om hun eigen voorbeeld van vertrutting in te sturen of te uploaden op de hiervoor in het leven geroepen website, in de vorm van een foto en een argumentatie. Natuurlijk kunnen lezers juist ook met een tegenreactie komen waarin men juist wil zeggen dat Noord Holland helemaal niet vertrut!

Deelnemers van deze site (er kunnen meer exposanten zijn)

Kunstcentrum de Boterhal  Hoorn  
KunstenaarsCentrum Bergen (KCB)  Bergen  
Grote Kerk Schermerhorn  Schermerhorn  
De Vishal  Haarlem  
Bekijk expositieAndrea Stultiens
12/10 - 23/11/2008
Kunstuitleen/Museum Waterland  Purmerend  

GeŽxposeerde kunstenaars (er kunnen veel meer zijn)

Andrea Stultiens
De Vishal

(advertentie)


Meer info over adverteren