Art Fair Den Bosch 2009

Locatie:
Peelhal en Baroniehal, Brabanthallen
19 t/m 26 april 2009


Den Bosch
t +31-76-5148760
f +31-76-5218579
info@afsh.nl
www.afsh.nl


Opening: zaterdag 18 april 2009 om 15:00 uur
Open:
11.00-19.00 uur
do 23 apr tot 22.00 uur
zo 26 apr tot 18.00 uur
entree Ä 15,00

43e Kunst- & Antiekbeurs, Art & Antiques Fair 's-Hertogenbosch.

De Art & Antiques Fair ís-Hertogenbosch bouwt op een traditie van meer dan veertig jaar en kenmerkt zich door consistent hoge kwaliteit, een hoogwaardige uitstraling en door een enorme verscheidenheid in het aanbod. Art & Antiques Fair ís-Hertogenbosch is een van de meest belangrijke en sfeervolle ontmoetingsplaatsen voor antiquairs, kunsthandelaren en belangstellenden in Nederland, met bijna negentig vooraanstaande exposanten uit Neder-land, BelgiŽ, Spanje en Duitsland en tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Speciaal voor de Fair is een ruimte van circa 12.000 m2 in de Brabanthallen omgetoverd tot een sfeervolle, inspirerende en gastvrije plek met een keur aan schitterende en uitzonderlijke stukken, in een verrassende combinatie van antiek en hedendaags- van Delfts aardewerk tot nog nooit eerder getoonde vroeg-20e eeuwse foto's, van fraai 16e eeuws glaswerk tot zeer recent werk van hedendaagse kunstenaars uit China. Een beurs om te kijken en te kopen.

Eigen signatuur
Art & Antiques Fair ís-Hertogenbosch heeft in zijn lange bestaan altijd een bijzondere, intieme sfeer weten te behouden. De hoogst eigen signatuur van 's-Hertogenbosch kenmerkt zich door de verfrissende vormgeving, de toegankelijkheid voor iedereen die in kunst en antiek geÔnteresseerd is Ė ťn door een zeer gunstige verhouding tussen prijs en kwaliteit. In 's-Hertogenbosch is altijd een intrigerende en verrassende combinatie van oud en nieuw te vinden, een fonkelende cross-over van hedendaags en antiek, van Nederlandse, Europese en internationale herkomst.

Hoge kwaliteit
Art & Antiques Fair ís-Hertogenbosch blinkt uit door een consistent hoge kwaliteit, een hoogwaardige uitstraling en door een enorme verscheidenheid, van archeologie tot hedendaagse kunst, van schilderkunst, meubilair en kunstvoorwerpen tot primitieve kunst en porselein, van kunstwerken van twee eeuwen vůůr Christus tot en met objecten uit de 21e eeuw. Ook door het toenemend aantal buitenlandse deelnemers wordt de 'mix' interessanter, en de variatie groter. Het aandeel hedendaagse kunst blijft steeds verder toenemen en de belangstelling voor Aziatische kunst groeit.
De doelstelling om de kwaliteitseisen onder de huidige omstandigheden hoog te houden is gehandhaafd. Ook dit jaar ligt de nadruk op de hoge kwaliteit en de authenticiteit van de getoonde stukken. Kwaliteit, conditie en authenticiteit van de objecten worden nauwkeurig bewaakt door een commissie van 85 experts.

Stijlvol en doordacht
Ook in zijn styling is de beurs open en vooruitstrevend. De creatie is in handen van beurs- en interieurarchitect Herman van Belkom, en in zijn ontwerp - stijlvol en intelligent - gaat hij uit van een compacte beursbeleving, meteen vanaf de entree, een prettige routing, comfortabele rustpunten en binnenpleinen. Bijpraten kan in de lounge of in het voortreffelijk en mooi vormgegeven restaurant.

Special guest: Eugeen Van Mieghem
In 2009 zet Art & Antiques Fair ís-Hertogenbosch de grote Vlaamse schilder, aquarellist, tekenaar, lithograaf en etser Eugeen Van Mieghem (1875-1930) in de spotlight. Van Mieghem, 'de Antwerpse havenkunstenaar' was een sociaal bewogen duizendpoot, die net als Vincent van Gogh van de Antwerpse Academie werd weggestuurd. De laatste jaren ondervindt zijn werk internationaal grote belangstelling, met tentoonstellingen in Hamburg, Berlijn, Parijs, Antwerpen en Amsterdam (Rembrandthuis, Joods Historisch Museum).

Liliane Fonds
Tweede special guest is het Liliane fonds. Het bestuur heeft met deze organisatie een passende samenwerking gevonden, met een in het oog springende tentoonstelling van de indrukwekkende fotoís van kinderen met een handicap, gemaakt door voormalig sportvrouw Monique Velzeboer. Stuk
voor stuk unieke, blijvende getuigenissen van hoop en menswaardigheid.

De Vuurslag
Bij de opening van de Art & Antiques Fair ís-Hertogenbosch wordt de Vuurslag uitgereikt, de grootste kunsthistorische prijs in Nederland en Vlaanderen, bestaand uit een trofee en een geldprijs, bestemd voor nieuw en oorspronkelijk onderzoek op het gebied van kunst en kunstnijverheid. Medio maart wordt de laureaat bekendgemaakt. Ook deze laureaat is special guest en maakt speciaal voor de beurs een bijzondere presentatie.

Deelnemers van deze site (er kunnen meer exposanten zijn)

Aalderink Oriental Art  Amsterdam  
Drs. E.H. AriŽns Kappers  Amsterdam  
Bastings & van Tuijl  Oss  
Galerie Bianca Landgraaf   Blaricum - NB: Dit adres is een postadres!  standnr 5.6
Contempo Galerie (Rotterdam)   Rotterdam  
Douwes Fine Art  Amsterdam  
Etienne Gallery   Oisterwijk  
Mark Haasnoot Fine Arts  Naarden Vesting  
Galerie Lieve Hemel   Amsterdam  
Van Loon Galleries   Vught  
Mark Peet Visser Gallery (MPV)   Den Bosch  
Morren Galleries Utrecht   Utrecht  
Kunsthandel Dolf D. van Omme  Amsterdam  
Kunsthandel Peter Pappot  Amsterdam  
Galerie Van Der Planken  Antwerpen  
Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs   Amsterdam  standnr 8.1
Rademakers Gallery   Amsterdam  
Bekijk expositieBarbara Broekman
19/4 - 26/4/2009
Kunstzalen A. Vecht  Amsterdam  
Wanrooij Gallery  Amsterdam  

GeŽxposeerde kunstenaars (er kunnen veel meer zijn)

Barbara Broekman
Rademakers Gallery