Arti09Locatie:
Anthony Fokker Terminal
7 t/m 11 oktober 2009


Binckhorstlaan 249
2516 BB Den Haag
t 06-33948685
axel@artidenhaag.nl
www.arti09.nl


Open:
wo 7 oktober 18.00–22.00
do 8 en vr 9 oktober 15.00–22.00
za 10 en zo 11 oktober 11:00–18:00
entree € 10,-

Beurs voor art, design en taste.

Dit jaar wordt ARTI09 voor de vierde keer georganiseerd. ARTI09 heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een vernieuwende en frisse beurs voor kunstliefhebbers en verzamelaars. De beurs wordt weer gehouden in de industriële locatie de Fokker Terminal in Den Haag.

Den Haag is een toonaangevende kunststad in Nederland, met een groot aanbod van galeries en musea. In deze stad is ARTI09 de enige kunstbeurs. ARTI09 is een landelijke beurs met een typisch Haags karakter. Tijdens ARTI09 tonen circa 40 galeries en designstudio’s uit heel Nederland hun werk. ARTI kenmerkt zich door een kwalitatief aanbod op het gebied van kunst en design voor een brede groep van kunstliefhebbers en verzamelaars. Present tijdens ARTI zijn o.a. de galeries Wanrooij Fine Art, The Obsession of Art, Galerie Noordeinde, Artitled, Villa del Arte Galleries, Galerie Beeldkracht, Galerie Année en Smelik & Stokking. Naar verwachting zal de beurs dit jaar ongeveer 9.000 bezoekers trekken.

Bijzondere projecten
Tijdens ARTI09 wordt in een ruimte (400 m2) een tentoonstelling ingericht rondom een historische verzameling met stoelconcepten van Rietveld, Breuer, Eames en Mart Stam tot Richard Hutten, Ben van Berkel en René Holten gecombineerd met een fototentoonstelling over het gebouw van de architect en meubelmaker Marcel Breuer (Amerikaanse Ambassade) van de architectuurfotograaf Jan Versnel.


Stichting Zetel presenteert tijdens de beurs stoelen. Hiervoor selecteert zij zowel Nederlandse ontwerpen uit de vorige eeuw (o.a. Berlage, Rietveld en tijdgenoten) als hedendaagse stoelen uit de collectie van stichting Zetel. Daarnaast is er nog een speciale dag op vrijdag 9 oktober wanneer de beurs gratis toegankelijk is voor iedereen die een speciale stoel meeneemt. Deze stoelen worden die dag geëxposeerd op een speciale ‘catwalk’, als een levendige bijdrage aan de publieke discussie rond het stoelenmuseum in Den Haag.

Speciale gast van Zetel tijdens de beursdagen is Rob Driessen: kunsthistoricus, taxateur en voormalig hoofd van de afdeling toegepaste kunst van Sotheby’s. Als kenner van de kunstmarkt beantwoordt hij vragen van bezoekers over alle aspecten van het verzamelen van design en geeft hij desgewenst advies over de waarde van uw objecten.
www.zetel.nl

Nederland levert in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa. Den Haag heeft zich kandidaat gesteld voor deze nominatie en ter verbeelding hiervan presenteren een aantal hedendaagse galeries zoals bijvoorbeeld Galerie Lief Hertje, Galerie West, Livingstone Gallery en Van Kranendonk Gallery hun werk en kwaliteit op ARTI09. De definitieve aanwijzing zal plaatsvinden in 2013.

Meerdere dimensies
Het beursconcept is de afgelopen jaren bij het publiek goed aangeslagen. ARTI09 is een beurs met meerdere dimensies, naast een kunstbeurs is het ook een sociale plek voor een goed (zakelijk) gesprek, een glas wijn of een lekkere espresso.

Deelnemers van deze site (er kunnen meer exposanten zijn)

Galerie Année  Haarlem  
Galerie Beeldkracht   Scheemda  standnr 21
Galerie De Compagnie   Dordrecht  
Bekijk expositiePaul Smulders, Wilma Keizer, Ditte Brouwers, Emiel vd Beek, Marianne vd Bolt
7/10 - 11/10/2009
Galerie Van Kranendonk  Den Haag  
LhGWR   Den Haag  
The Obsession of Art   Bergen  
Pulchri Studio  Den Haag  
Bekijk expositiePulchri op Arti 09
7/10 - 11/10/2009
Galerie Marten Randa   Winschoten  
Smelik & Stokking Galleries (Den Haag)  Den Haag  
Wanrooij Gallery  Amsterdam  
West   Den Haag  

Geëxposeerde kunstenaars (er kunnen veel meer zijn)

Emiel van der Beek
Galerie De Compagnie
Marlies van Boekel
Pulchri Studio
Marianne van der Bolt
Galerie De Compagnie
Ditte Brouwers
Galerie De Compagnie
Ad van Denderen
West
Wilma Keizer
Galerie De Compagnie
Paul Smulders
Galerie De Compagnie