Unseen Photo Fair 2013Locatie:
Westergasfabriek
26 t/m 29 september 2013


1014 DA Amsterdam
t 020-5516500
www.unseenamsterdam.com


Open:


Unseen is de fotografiebeurs voor nieuw talent en verborgen schatten. Het is een internationaal platform voor het uitwisselen van ideeën, het ontdekken en presenteren van nieuw werk en biedt een bron vol jong talent. Met een bruisende agenda vol inspirerende programmaonderdelen biedt Unseen een festivalsfeer waarin bezoekers en fotografieverzamelaars zich thuis zullen voelen.

Deelnemende galeries Unseen 2013
Meer dan vijftig galeries wereldwijd zijn uitgenodigd deel te nemen aan de tweede editie van Unseen. Nieuw zijn o.a. de Aperture Foundation (New York), CONRADS (Dusseldorf), Stevenson (Cape Town), Pobeda Gallery (Moscow), Galerie Fons Welters (Amsterdam) en Galerie Esther Woederhoff (Parijs). Deze galeries presenteren werk van opkomend talent en ongezien werk van bekende fotografen. Ook nieuw dit jaar is de aanwezigheid van vier kunstenaarsinitiatieven zoals Polly's Picture Show (Amsterdam) en MELK (Oslo).

Unseen Campagnebeeld 2013: Viviane Sassen
Met trots presenteert Unseen het campagnebeeld gemaakt door Viviane Sassen. Sassen vertegenwoordigt een nieuwe generatie Nederlandse fotografen en kreeg wereldwijde erkenning voor haar talent de werelden van fotografie en mode op zeer eigen wijze te combineren.

Sassen zorgde ook voor het campagnebeeld van deze editie van Unseen. Sasha Stone, Managing Director van Unseen: " Viviane is een perfect voorbeeld van een fotograaf die onderzoekend en vindingrijk is. Haar werkwijze is vernieuwend en experimenteel en ze weet op bijzondere wijze esthetische en technische mogelijkheden te combineren tot prachtige beelden. Voor Unseen was er geen betere ambassadeur."

De Unseen Collection, met werk van onder de 1000 euro, is wederom te zien op het terrein van de Westergasfabriek. Met deze speciale selectie van meer dan 100 werken, beschikbaar gesteld door de deelnemende galeries, wil Unseen nadrukkelijk fotografie toegankelijk maken voor iedereen.

Firestarters presenteert in het Unseen Theatre een programma vol paneldiscussies en lezingen. De aftrap is de lancering van het Foam Magazine Talent Issue op donderdag 26 september. Thema's voor de discussies zijn Editing the World en How to Connect in a Globalising World. Sprekers zijn onder andere Jörg Colberg (Conscientious), Tayo Onorato & Nico Krebs (fotografen), Cristina De Middel (fotograaf), Jenna Brinning (Tumblr), Nalden (internetondernemer), Alejandro Castellanos (Centro de la Imagen), Nathalie Herschdorfer (Alt. +1000), Feng Boyi (curator en kunstcriticus), Todd Hido (fotograaf) en Chris McCall (Pier 24 Photography).

In het Unseen Theatre wordt ook een selectie van films en documentaires over fotografie getoond, met werk van en over getalenteerde en/of bekende fotografen. Dit jaar zijn er o.a. films van Gregory Crewdson, Julius Shulman, Bert Stern en Katrien Vermeire en meer. Ook het IDFA en de AVRO hebben een speciaal filmprogramma samengesteld voor Unseen.

De Franse artiest JR presenteert zijn project 'INSIDE OUT' op het terrein van de Westergasfabriek. JR's werk gaat over vrijheid, identiteit en grenzen. Grote prints die ter plekke worden gemaakt zullen worden tentoongesteld in en buiten de ruimte van de beurs. Iedereen kan meedoen en zijn portret (gratis) laten toevoegen aan de tentoonstelling. Tot nu toe deden al meer dan 120.000 mensen uit meer dan 100 landen mee aan dit project.

De Unseen Living Room is een informele ontmoetingsplek op de beurs voor professionals en publiek. Bezoekers kunnen hier korte films kijken, naar interviews luisteren en relaxen. Op de agenda staan o.a. FreundeVonFreunden, een Japanse Talent slideshow en gastsprekers als Cheryl Dunn (filmmaker Everybody Street), Christopher LaMarca (fotograaf en filmmaker) en meer.

Feestelijke opening Unseen - woensdag 25 september
Unseen opent op woensdag 25 september voor de pers en genodigden. Journalisten kunnen vanaf 14.30 uur hun perskaarten ophalen bij de persbalie. De pers-preview vindt plaats van 15.00 tot 18.00 uur. Om 15.30 uur start de persconferentie: Zowel Viviane Sassen als de directeuren van Unseen (Marloes Krijnen, Pjotr de Jong and Roderick van der Lee) zullen aanwezig zijn.

Deelnemers van deze site (er kunnen meer exposanten zijn)

Galerie Bart Amsterdam   Amsterdam  
Cokkie Snoei Rotterdam   Rotterdam  
Bekijk expositiePieter Hugo, Elza Jo, Jonas Lund en Abri de Swardt
26/9 - 29/9/2013
Flatland Gallery   Amsterdam  
Bekijk expositieJaap Scheeren, Rob Hornstra, Stanislaw Lewkowicz en Erwin Olaf
26/9 - 29/9/2013
Foam Fotografiemuseum Amsterdam  Amsterdam  
Galerie Juliètte Jongma  Amsterdam  
Bekijk expositieLisa Oppenheim en Misha de Ridder
26/9 - 29/9/2013
Kahmann Gallery  Amsterdam  
Bekijk expositieKahmann Gallery op Unseen Photo Fair
26/9 - 29/9/2013
Galerie Wouter van Leeuwen  Amsterdam  
LhGWR   Den Haag  
Bekijk expositieBueno, Krista van der Niet, Lana Mesic en Stephan Keppel
26/9 - 29/9/2013
RONMANDOS gallery Amsterdam   Amsterdam  
Bekijk expositieHans Wilschut, David Verbeek en Lonneke de Groot
26/9 - 29/9/2013
Nest  Den Haag  
Bekijk expositieDominique Teufen
26/9 - 29/9/2013
Galerie Fons Welters   Amsterdam  
Bekijk expositieSaskia Noor van Imhoff, Paulien Oltheten en Berend Strik
26/9 - 29/9/2013
Martin van Zomeren  Amsterdam  

Geëxposeerde kunstenaars (er kunnen veel meer zijn)

Karianne Bueno
LhGWR
Tiane Doan na Champassak
Kahmann Gallery
Elza Jo
Cokkie Snoei Rotterdam
Lonneke de Groot
RONMANDOS gallery Amsterdam
Rob Hornstra
Flatland Gallery
Pieter Hugo
Cokkie Snoei Rotterdam
Saskia Noor van Imhoff
Galerie Fons Welters
Stephan Keppel
LhGWR
Barry Kornbluh
Kahmann Gallery
Stanislaw Lewkowicz
Flatland Gallery
Jonas Lund
Cokkie Snoei Rotterdam
Lana Mesic
LhGWR
Krista van der Niet
LhGWR
Erwin Olaf
Flatland Gallery
Paulien Oltheten
Galerie Fons Welters
Lisa Oppenheim
Galerie Juliètte Jongma
Lonneke van der Palen
Kahmann Gallery
Misha de Ridder
Galerie Juliètte Jongma
Jaap Scheeren
Flatland Gallery
Schilte & Portielje
Kahmann Gallery
Berend Strik
Galerie Fons Welters
Abri de Swardt
Cokkie Snoei Rotterdam
Dominique Teufen
Nest
David Verbeek
RONMANDOS gallery Amsterdam
Katrien Vermeire
Kahmann Gallery
Hans Wilschut
RONMANDOS gallery Amsterdam