BredaPhoto Festival 2018

Locatie:
Diverse locaties
5 september t/m 21 oktober 2018


Breda
t 076-5329311
info@bredaphoto.nl
www.bredaphoto.nl


Open:
Alle festivallocaties zijn geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00-17:00 met uitzondering van Club Solo. Die is geopend van dinsdag t/m zondag van 11:00-17:00.

De buiten-exposities kan je gratis bekijken. Voor de binnen-exposities heb je een kaartje nodig, dat je online kunt bestellen.


BredaPhoto Festival is een internationale fotografiebiënnale in Breda. Van 5 september t/m 21 oktober 2018 zal de 8ste editie van het festival plaatsvinden. Een groot aantal topfotografen uit binnen- en buitenland exposeren dan in de buitenruimte en beeldende kunstinstellingen in de stad. BredaPhoto viert met hen en het publiek het feest van de fotografie.

BredaPhoto festival toont the state of the art van de hedendaagse fotografie aan de hand van een internationaal relevant maatschappelijk thema: actueel, prikkelend en op een originele manier getoond. Voor 2018 is gekozen voor het thema ‘To Infinity and Beyond’.

BredaPhoto wil weten wat de impact is van de almaar voortrazende wetenschap. Brengt die louter vooruitgang? Of openen we een doos van Pandora vol met nare verrassingen? Fotografie is een uniek medium om in beeld te brengen hoe technologische vooruitgang onze wereld ingrijpend verandert. Fotografen tonen in de 8ste editie van het festival de kansen, de gevaren en de dilemma’s. Zij nemen de ruimte om te laten zien wat zich voor onze ogen afspeelt, maar durven misschien ook wel een voorzichtige voorspelling te doen van wat ons staat te wachten.

In de keuze voor het werk én in de presentatie daarvan wordt gestreefd naar de hoogst haalbare kwaliteit. Het festival presenteert internationaal gerenommeerde kunstenaars zij aan zij met jong talent en stimuleert uitwisseling tussen beide. Het festival is inmiddels uitgegroeid tot het grootste fotofestival van de Benelux.

Naast exposities zijn er verdiepingsprogramma’s en participatieprojecten op alle niveaus. Voor elke editie ontwikkelt BredaPhoto in samenwerking met basis- en middelbare scholen educatieve projecten voor kinderen en jongeren. Acht fotografie-opleidingen in Nederland, België, Duitsland, Hongarije en Tsjechië zijn onderdeel van het International Talent Program. Amateurfotografen nemen deel aan het tweejaarlijkse Masterclass traject. Tijdens het festival zijn er tientallen rondleidingen, lezingen, boekpresentaties, talkshows, meet-ups en workshops voor verdieping, kennisuitwisseling en een frisse dosis inspiratie.

Sinds 2016 verspreidt BredaPhoto zich over twee levendige gebieden in de stad. Het historische stadscentrum én het hippe gebied Belcrum stonden in de laatste editie gedurende 7 weken in het teken van de fotografie. Breda Botanique – in het voormalig Breda’s museum – vormt het sfeervolle festivalhart van het festival. Hier vindt je de ticketverkoop, horeca met een zomers terras en de BredaPhoto winkel waar je een mooi boek of een Tshirt kunt kopen.

BredaPhoto Festival toont in haar 8ste editie het werk van meer dan 55 nationale en internationale fotografen. Toptalenten exposeren er naast gerenommeerde namen uit de fotografie.

De fotografen
Alba Zari
Antony Cairns
Bertrand Cavalier
Christoph Krause & Cyrano Bentlage
Daesung Lee
Dániel Szalai
Daria Garnik
Daria Koreneva
David Fathi
DSTART
Geert van Kesteren
Guilherme Gerais
Hiroyuki Masuyama
Jan Dirk van der Burg
Jeroen Bocken
Joana Choumali
Johanna Adojaan
Jonas Van der Haegen
Joris Deleersnyder
Joris Verleg
Judith Desmyttere
Jos Jansen
Karel Doing
Kenji Chiga
Kenta Cobayashi
Lola Keyezua
Laura El-Tantawy
Lennert Deprettere
Maija Tammi
Mandy Barker
Masamichi Kagaya
Mathieu Asselin
Max Aguilera-Hellweg
Minghui Zheng
Murray Ballard
Nadia Bseiso
Osborne Macharia
Patrick Pollmeier
Peter Lipton
Philippe Braquenier
Quentin Lacombe
Robert Pufleb & Nadine Schlieper
Sama Alshaibi
Sara Naim
Sara Galbiati, Peter Eriksen & Tobias Markussen
Shadi Ghadirian
Sheng Wen Lo
Sjoerd Knibbeler
Stephen Gill
Sybren Vanoverberghe
Tina Farifteh
Yoshikatsu Fujii

Deelnemers van deze site (er kunnen meer exposanten zijn)

Club Solo  Breda  
Stedelijk Museum Breda  Breda  

(advertentie)


Meer info over adverteren