Heel de wereld trekt naar Veere: Kunst en cultuur in een Zeeuws stadje

 
Reinier Sybrand Bake...
 
Sáriká Góth

Over de expositie

Dit citaat uit 1921 van de letterkundige H.P. Ritter jr. mag u best letterlijk nemen. Hij schreef dit in zijn boek “Zeeuwse Mijmeringen” toen Veere een ongekende bloeiperiode als stad van kunst en cultuur doormaakte.

Reeds in de vijftiende eeuw was Veere een aanzienlijke en welvarende stad met een rijk kunst- en cultureel leven. De achttiende eeuw luidde het eind van deze culturele periode in. Op het dieptepunt van het verval, zo rond 1870, openbaarden zich de eerste tekenen van herstel.
+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 1 nov 2003
Museum Veere
Kaai 25-27
4351 AA Veere
0118-501744

open: Dagelijks geopend., 1 november - 31 maart 13.00 tot 17.00 uur, 1 april - 31 oktober 10.00 tot 17.00 uur, , Entree 4,50, Kinderen tot en met 12 jaar en Museumkaarthouders gratis.


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius