Marri Oosterholt: Stillevens


Over de expositie

Marri Oosterholt schildert al ruim 60 jaar minitieuze stillevens van objecten uit haar dagelijks leven. Zij legt daarbij een voorliefde aan de dag voor verweerde, afgedankte voorwerpen, zoals oud hout, touw, brokken steen, een schedel, verwrongen steengaas, een verftonnetje of verroest oliekannetje. Vrijwel altijd combineert zij deze objecten met voorwerpen van grote schoonheid, zoals een schitterende buste of een prachtig stukje textiel. Zij vestigt met haar briljante composities, belichting, kleurgebruik, stofuitdrukking en penseelvoering de aandacht op de schoonheid en expressie die in afgedankte dingen te vinden zijn. De verbeelding of liever de geheimzinnige ontmoeting tussen werkelijkheid en verbeeldend vermogen in hoofd en hart van de kunstenares, heeft de alledaagse voorwerpen een andere vorm van werkelijkheid verleend die kernachtiger is dan de werkelijkheid zelf.

Met een tentoonstelling over het werk van de kunstenares Marri Oosterholt beogen de samenstellers twee doelen. Ten eerste willen ze de hoge kwaliteit van het werk van de schilder Marri Oosterholt presenteren en haar afwegingen bij het vervaardigen daarvan tonen als leidraad voor haar carriŤre. Ten tweede wordt Oosterholt voorgesteld als een schilder die een gevarieerd oeuvre creŽerde en creŽert, dat door de officiŽle kunstwereld vanaf het begin van de jaren 50 genegeerd is, terwijl er in kleine kring een groeiende bewondering voor ontstond. De tentoonstelling wordt begeleid door een publicatie van de hand van Gerrit Oosterholt.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 4 jul 2004
Museum Het Prinsenhof
Sint Agathaplein 1
2611 HR Delft
(015) 260 23 58

open: di t/m zo 11.00Ė17.00 , gesloten op 31 mrt, 30 apr, 19 mei, 25 dec en 1 jan, entree Ä 12,00, zie website voor actuele entreeprijzen


Kunstenaar

Marri Oosterholt