Erik Pape: Place Stalingrad

 
Place Stalingrad, 20...
 
Place Stalingrad, 20...
 
Place Stalingrad, 20...
 
Place Stalingrad, 20...
 
Place Stalingrad, 20...

Over de expositie

Erik Pape houdt zich in zijn schilderijen al jaren bezig met de stad Parijs. Hij heeft zich het onderwerp zo eigen gemaakt, dat het gewone stadsgezicht ver achter hem ligt. Hiervoor komt een soort verinnerlijkt beeld van de stad in de plaats, waarin ook herinneringen aan geluiden of ontmoetingen een rol spelen. In de huidige tentoonstelling zijn vooral gezichten op Place Stalingrad te zien, dat gedomineerd wordt door een bovengronds metro viaduct. Donkere, dichte verfpartijen geven de bomen en begroei´ng weer, het centrum van de voorstelling is lichter en laat heel ijl de contouren van het metro viaduct zien. Andere doeken hebben een geheel donkere achtergrond, waarop in lichte kleuren bloemen opgloeien.

Bij de expositie verschijnt een kleine publicatie met 5 recente schilderijen en fragmenten van een interview met Erik Pape dat Toine Moerbeek voor het VPRO programma 'De Avonden' maakte.

zondag 28 maart: Haagse Rondgang van 13.00 tot 17.00 uur Tijdens de rondgang is in de galerie een dvd te zien met opnames van plekken in Parijs die Erik Pape vaak bezoekt: o.a. het park Buttes Chaumont en een zonsondergang over de Seine. Deze beelden worden afgewisseld met opnamen in het atelier in Delft, waar Pape zijn indrukken in schilderijen uitwerkt.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 11 apr 2004
Galerie Maurits van de Laar
Herderstraat 6
2512 CV Den Haag
070-3640151

open: wo t/m za 12.00-18.00, laatste zondag van de maand 13.00-17.00


Kunstenaar

Erik Pape