Tekeningenzomer


Over de expositie

In de zomer van 2004 staat het Centraal Museum geheel in het teken van ‘tekenen’. Met werk van oude meesters zoals Rafaël en Poussin tot en met hedendaagse tekeningen van Charlotte Schleiffert en Roland Sohier.

Van Rafaël tot Poussin
In een bijzondere expositie worden hoogtepunten uit de wereldberoemde collectie van het Nationalmuseum te Stockholm getoond. Het gaat om een selectie van dertig Italiaanse, Franse en Nederlandse tekeningen van grootmeesters als Rafaël, Jacopo Pontormo, Salvator Rosa, Guercino, Nicolas Poussin, Claude Lorrain, Lucas van Leyden en Hendrick Goltzius. (locatie: stallen)

+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 12 sep 2004
Centraal Museum
Agnietenstraat 1
3512 XA Utrecht
030-2362362

open: Dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00, Elke 1e donderdag van de maand tot 21.00, , €12,50 - volwassenen vanaf 18 jaar, €10 - U-pashouders, €5 - 13 t/m 17 jaar, CJP, Cultuurkaart en studentenkaart., Gratis: kinderen tot en met 12 jaar, Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART, Rembrandtkaart, ICOM-kaart, CM-clubpas., , Een entreebewijs voor het Centraal Museum geeft op dezelfde dag ook toegang tot het Rietveld Schröderhuis (plus toeslag van €3). Reserveren is noodzakelijk voor het Rietveld Schröderhuis.


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius