Kunst Kas: Zomertentoonstelling in broeikassen


Over de expositie

In de tuin van het Nijenhuis is deze zomer een bijzondere tentoonstelling te zien: Kunst Kas. Zeven manshoge broeikassen worden ingericht door verschillende nationale en internationale kunstenaars.

De kunstenaars maken op diverse manieren gebruik van de kas. Rikuo Ueda uit Japan bijvoorbeeld, maakt unieke windobjecten. Zijn installatie van bamboe heeft als titel ‘My office for writing a poem’. Een vlag, die buiten de kas wind vangt, zet het object in beweging. In de kas staan een stoel en tafel met een opengeslagen boek, waarin door de wind een tekening ontstaat.
+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 3 okt 2004
Museum de Fundatie / Kasteel Het Nijenhuis
Nijenhuis 10
8131 RD Heino/Wijhe
0572-388188

open: Kasteel Het Nijenhuis , Nov t/m feb, do t/m zo 11.00-17.00, Mrt t/m okt, di t/m zo 11.00-17.00, Gesloten op 25 dec en 1 jan., entree € 12,50, Museumkaart, Rembrandt, ICOM : gratis


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius