Black & White and a little bit of colour

 
Voebe de Gruyter
 
Charlotte Schleiffer...
 
Michael Tedja

Over de expositie

Het museum toont een selectie werken op papier, verworven in de periode 1980-2005. Vijfentwintig jaar werken op papier, biedt een breed perspectief op de rijke collectie die het museum bezit. Ondanks al de verschillen in textuur, materiaalgebruik, techniek en onderwerp speelt de menselijke figuur in het meeste werk een grote rol. De figuratie leent zich ertoe om vervreemdende taferelen te verbeelden, om fantasierijke expressieve uitspattingen te ensceneren, om poëtische natuurervaringen of om een momentopname van persoonlijke ervaringen te vangen. Evengoed leent de figuratie zich ertoe om commentaar te leveren op de mores en dogma’s van onze samenleving.

Bij de tentoonstelling verschijnt in de serie Arnhemse Cahiers een publicatie (€ 9), met afbeeldingen van het werk en korte teksten van kunstenaars over hun motieven en inspiratiebronnen. Conservator Mirjam Westen blikt in haar inleiding terug op de motieven van het verzamelbeleid van deze deelcollectie van het Museum voor Moderne Kunst Arnhem.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 16 mei 2005
Museum Arnhem tijdelijk in De Kerk
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
026-3031400

open: wo t/m zo 12:00 - 18:00 uur, tweede paasdag geopend, , Museum Arnhem vernieuwt. Het museum is tijdelijk gesloten voor renovatie en verbouwing. Tijdens de sluiting blijft het museum actief en zichtbaar in en buiten de stad. Tevens is een deel van de collectie op reis en te zien in verschillende musea. , , Museum Arnhem opent naar verwachting eind 2019 de deuren.


(advertentie)


Meer info over adverteren