Rijke Uren: Les Très Riches Heures door hedendaagse dichters en kunstenaars

 
Gijs Assmann
 
Erzsébet Baerveldt
 
Grootendorst & Van den&nb...
 
Seet van Hout
 
Anya Janssen
 
Niek Kemps
 
Mirjam Kuitenbrouwer
 
Ine Lamers
 
Uwe Poth
 
Keiko Sato
 
Berend Strik

Over de expositie

Wat gebeurt er als vandaag de dag 12 beeldend kunstenaars en 12 dichters zich laten inspireren door de kalenderbladen uit Les Très Riches Heures, het wereldberoemde getijdenboek dat rond 1400 door de gebroeders Van Limburg werd gemaakt in opdracht van de Franse hertog van Berry?

Dit project van Museum Het Valkhof en Literair Productiehuis de Wintertuin toont het resultaat in de expositie ‘Rijke Uren’ van 30 augustus t/m 20 november 2005 in Projectruimte 2 van Museum Het Valkhof. Speciaal bij deze tentoonstelling verschijnt een uitgave met dezelfde exclusieve uitstraling als het oorspronkelijke getijdenboek Les Très Riches Heures.
+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 20 nov 2005
Museum Het Valkhof
Kelfkensbos 59
6511 TB Nijmegen
024-3608805

open: Dinsdag t/m zondag: 11.00 - 17.00 uur., Open op maandagen in de korte vakanties (dus niet in de zomervakantie), beide Paasdagen, beide Pinksterdagen, 2e Kerstdag, Oudejaarsdag., Gesloten op overige maandagen, Koninginnedag, vrijdag van de intocht van de Vierdaagse, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag., Op de website vindt u altijd de meest actuele informatie., , Entree 19 jaar en ouder € 9,00, 6 t/m 18 jaar: € 4,50, Museumkaart gratis