Parels van Schiedam: Hoogtepunten uit de historische collectie


Over de expositie

Dit is de laatste tentoonstelling in de tijdelijke behuizing van het museum. Op 1 april 2006 opent het Stedelijk Museum Schiedam aan de Hoogstraat opnieuw zijn deuren.

In de tentoonstelling Parels van Schiedam. Hoogtepunten uit de historische collectie ligt de nadruk op schilderijen, pastels, prenten en tekeningen van bekende kunstenaars zoals Breitner, Jozef en Isaac IsraŽls, Sluijters, Matthijs Maris, Van Vucht en De la Croix. Het museum heeft door schenking een uitgebreide collectie van Abraham Gips en Johannes Aarts. Van beide kunstenaars zal een royale keuze te zien zijn.

+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 29 jan 2006
Stedelijk Museum Schiedam
Hoogstraat 112
3111 HL Schiedam
010-2463666

open: di t/m zo 11.00-17.00, gesloten op 25 dec en 1 jan, Eerste en Tweede Paasdag geopend , Eerste en Tweede Pinksterdag geopend, Gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag, , entree Ä 12,50, , Ä 10,00 p.p. voor groepen met meer dan 15 personen., , Ä 5 euro Schiedammers, CJP-pas, studenten met geldige studentenkaart, leden van de Historische Vereniging Schiedam, KomKids Familiepas, Rotterdam Welcome Card., , Gratis voor kinderen en jongeren (0 t/m 18 jaar), Museumkaart, RotterdamPAS, Vriendenpas Stedelijk Museum Schiedam, ICOM-pas, Rembrandtpas.


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius