Parels van Schiedam: Hoogtepunten uit de historische collectie


Over de expositie

Dit is de laatste tentoonstelling in de tijdelijke behuizing van het museum. Op 1 april 2006 opent het Stedelijk Museum Schiedam aan de Hoogstraat opnieuw zijn deuren.

In de tentoonstelling Parels van Schiedam. Hoogtepunten uit de historische collectie ligt de nadruk op schilderijen, pastels, prenten en tekeningen van bekende kunstenaars zoals Breitner, Jozef en Isaac Israëls, Sluijters, Matthijs Maris, Van Vucht en De la Croix. Het museum heeft door schenking een uitgebreide collectie van Abraham Gips en Johannes Aarts. Van beide kunstenaars zal een royale keuze te zien zijn.

+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 29 jan 2006
Stedelijk Museum Schiedam
Hoogstraat 112
3111 HL Schiedam
010-2463666

open: di t/m zo 11.00-17.00, gesloten op 25 dec en 1 jan, Eerste en Tweede Paasdag geopend , Eerste en Tweede Pinksterdag geopend, Gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag, , entree € 12,50, , € 10,00 p.p. voor groepen met meer dan 15 personen., , € 5 euro Schiedammers, CJP-pas, studenten met geldige studentenkaart, leden van de Historische Vereniging Schiedam, KomKids Familiepas, Rotterdam Welcome Card., , Gratis voor kinderen en jongeren (0 t/m 18 jaar), Museumkaart, RotterdamPAS, Vriendenpas Stedelijk Museum Schiedam, ICOM-pas, Rembrandtpas.