20 jaar Schilderijen en Grafiek


Over de expositie

Door aankopen van de gemeente Roermond met subsidies van het Rijk en van de Provincie Limburg en door schenkingen is de huidige collectie contemporaine kunst tot stand gekomen. De totale collectie schilderijen, grafiek en tekeningen wordt getoond tijdens twee periodes. Werk van de volgende kunstenaars is er dan te zien: Laurens Bisscheroux, Gèr Boosten, Paul Brandts, Marinus Fuit, Jeroen Henneman, Marianne van der Heijden, Marcel van Hoef, Jos Keulen, Egidius Knops, André Kok, Frans Koolen, Gèr Lataster, Stanislaw Lewkowicz, Ien Lucas, Lucebert, Jan Martens, Jan van Munster, Yamashita Osamu, Frans Peeters, Sief van Pol, Quik, Kees Salentijn, Harr Scheffer, Piet Schoenmakers, Tobey Stevens, Marijke Stultiens, Eric Toebosch, Hans Truijen, David Vandekop en Henk Visch.
Bij "20 jaar schilderkunst en grafiek" verschijnt een collectiecatalogus.

Wat hangt er elders in Roermond aan de muur?
Daarnaast kunt u de collectie zien van een aantal prominente Roermondenaren. In vier achtereenvolgende periodes laten zij in het museum werk zien, dat normaliter bij hen thuis aan de muur hangt. Van 25 september tot en met 16 oktober laten deken Theo Willemsen, ex-wethouders Tof Thissen en Harry Derks, oud-burgemeester Jan Daniëls, therapeut Els Nieskens, viooldocent Melanie Engelen, voorzitter van de Vrienden van het Stedelijk Museum Roermond Anke de Ruyter en voorzitter van de Stichting Ruimte Leonard Fortuin hun voorkeur in het museum zien.

Programma opening op zondag 25 september om 14.00 uur
Ridsert Hoekstra, hoofd Stedelijk Museum Roermond, gaat in op de inhoud, de totstandkoming en de functie van de collectie contemporaine schilderkunst en grafiek. Frank van de Schoor, hoofd collecties van Museum Het Valkhof te Nijmegen, licht het opschonen van museumcollecties toe. Roermondenaren vertellen over het bijzondere van hun kunst, die nu in het museum te zien is. Muzikaal intermezzo door Chrit Beaumont en Severine Vrenken, Centrum voor de Kunsten, op accordeon.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 15 jan 2006
Cuypershuis
Pierre Cuypersstraat 1
6041 XG Roermond
0475-359102

open: di t/m zo 11.00-16.30, entree € 6,00