De verlokking van het verre


Over de expositie

Al eeuwen worden Westerse verzamelaars aangetrokken door voorwerpen uit het verre en nabije Oosten: bronzen spiegels, aardewerk, porselein, kostbare tapijten. Museum de Fundatie bezit een opvallende collectie oosterse kunstnijverheid, voornamelijk afkomstig uit de verzameling van de grondlegger van het museum, Dirk Hannema. Tijdens de tentoonstelling ‘De verlokking van het verre’, in het westelijk bouwhuis van Kasteel Het Nijenhuis, zijn zo’n 150 objecten te zien, met speciale aandacht voor Chinese keramiek, van de derde eeuw tot en met de negentiende eeuw. In enkele vitrines staan keramiek en brons uit Thailand, Indonesië en Japan tentoongesteld.
De expositie heeft een ‘studie-opstelling’. Dat betekent dat de objecten tijdens de duur van de presentatie door de staf van het museum onderzocht, gedocumenteerd en zonodig gerestaureerd worden.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 19 mrt 2006
Museum de Fundatie / Kasteel Het Nijenhuis
Nijenhuis 10
8131 RD Heino/Wijhe
0572-388188

open: Kasteel Het Nijenhuis , Nov t/m feb, do t/m zo 11.00-17.00, Mrt t/m okt, di t/m zo 11.00-17.00, Gesloten op 25 dec en 1 jan., entree € 12,50, Museumkaart, Rembrandt, ICOM : gratis


Kunstenaar


(advertentie)


Meer info over adverteren