Dora Dolz


Over de expositie

Bezoekers van Het Nijenhuis zijn al bekend met het werk van Dora Dolz door haar kleurrijke waaiervormige bankje 'Las Meninas', dat sinds 1993 de tuin van het kasteel siert. Deze winter zal, tegelijkertijd met de tentoonstelling van Dora Dolz in de Bergkerk Deventer, een ongewone ingreep plaatsvinden in een aantal kamers van Het Nijenhuis door de Spaanse kunstenaar Dora Dolz. Met haar kleurrijke en soms ironische objecten, waaronder lampen, vazen en tapijten, maar ook door een gedekte tafel, glazen rokerspijpers en spiegels, zal Dora Dolz een geheel eigen sfeer creŽren in onder andere de eetkamer, de erkerkamer en de oude bibliotheek van het kasteel. Bezoekers kunnen op afspraak een rondleiding in groepsverband reserveren door het kasteel. Daarnaast wordt het kasteel op alle zondagen in januari ook voor individuele bezoekers opengesteld.

Opening in Bergkerk Deventer op zaterdag 8 december 2001 om 16.00 uur:

  • Gert Oldenbeuving met een uitvoering van de Batalha de 6e Tom van een anonieme 17e-eeuwse Spaanse componist, op het Holtgrave-orgel uit 1843.
  • John Sillevis, conservator van het Gemeentemuseum Den Haag, met een toelichting op het werk van Dora Dolz.
  • The Ready Maids met een verrassingsact.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 10 mrt 2002
Museum de Fundatie / Kasteel Het Nijenhuis
Nijenhuis 10
8131 RD Heino/Wijhe
0572-388188

open: Kasteel Het Nijenhuis , Nov t/m feb, do t/m zo 11.00-17.00, Mrt t/m okt, di t/m zo 11.00-17.00, Gesloten op 25 dec en 1 jan., entree Ä 12,50, Museumkaart, Rembrandt, ICOM : gratis


Kunstenaar

Dora Dolz


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius