Im Atelier / Dans l'Atelier / In 't Atelier


Over de expositie

De expositie 'Im Atelier / Dans l'Atelier / In 't Atelier' is ontstaan door een initiatief van de Duitse fotograaf Bernd Wartwig. Wartwig heeft 36 kunstenaars uit de Euregio (Nederland, België en Duitsland) in hun atelier gefotografeerd en deze foto's gebundeld in een boek. De intentie van dit boek is om kunstenaars te portretteren in hun werkomgeving, het atelier, waarbij eventueel ook enkele kunstwerken worden getoond. Naar aanleiding van dit fotoboek heeft het Ludwig Forum uit Aken een expositie georganiseerd. Het Stedelijk Museum Roermond toont een selectie van werken van 11 van deze kunstenaars en alle door Wartwig gemaakte foto's. De tentoonstelling is tot stand gekomen door organisatorische en financiële samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg. Tijdens de expositie worden foto's, schilderijen en beeldende kunst getoond.

In de expositie worden enkele werken getoond van Jacques Charlier, Caroline Coolen, Helge Hommes, Ingeborg Meulendijks, Eric Peters, Annette Sauermann, Emil Sorge, Tobey Stevens, Toon Teeken en Han van Wetering. Daarnaast worden foto's getoond van genoemde kunstenaars en van Markus Baldegger, Jowan van Barneveld, Günther Beckers, Felix van de Beek, Hans Benda, Sascha Berretz, Thomas Bortfeldt, Fred Eerdekens, Jef Geys, K.O. Götz, Norbert Grunschel, Michel Huisman, Sidi El Karchi, Jupp Linssen, Jacques Lizène, Sylvie Macias Diaz, Ives Maes, Roland Mertens, Johan Muyle, Wolfgang Nestler, Antonio Nuñez, Hartmut Ritzerfeld, Doris en Jörg Schalling-Enderle, Bärbel Schulte Kellinghaus, Vera Sous en Jim Sumkay.

Deze internationale tentoonstelling is ook te zien geweest in Aken en wordt ook nog getoond in Hasselt. Het Stedelijk Museum Roermond werkt bij deze tentoonstelling samen met het Huis voor de Kunsten Limburg. Deze expositie is georganiseerd naar aanleiding van het fotoboek Im Atelier / Dans l'Atelier / In 't Atelier. Dit fotoboek is in het Stedelijk Museum Roermond verkrijgbaar.

Lodewijk Imkamp, vice voorzitter van de afdeling Rijn-Maas Noord van de Euregio heet de mensen welkom.
Annette Lagler, conservator van het Ludwig Forum uit Aken houdt een inleiding over de situatie van de kunst in deze Euregio.

Opening door Odile Wolfs, gedeputeerde van de Provincie Limburg.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 14 jan 2007
Cuypershuis
Pierre Cuypersstraat 1
6041 XG Roermond
0475-359102

open: di t/m zo 11.00-16.30, entree € 6,00