Xenia, een topofonie - solopresentatie van Anna Lange

 

Over de expositie

Anna Lange (1969) werkt vrijwel uitsluitend buiten de kunstwereld. Zo introduceert zij in 1999 een fantasieregiment in het Nederlandse Leger en is zij van 1996 tot 1998 poëtisch adviseur van de toenmalige staatssecretaris van cultuur. Na een bezinning (1999) in de Sinaïwoestijn besluit ze een meesterproef af te leggen binnen het domein van de beeldende kunst. Ze benadert daartoe in 2000 niemand minder dan beeldend kunstenaar Anselm Kiefer. Hij gaat op haar uitnodiging in en vraagt Anna haar artistieke visie vast te leggen in woord en beeld. Het resultaat legt ze neer in Xenia, een topofonie.
+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 25 feb 2007
Design Museum Den Bosch
De Mortel 4
5211 Den Bosch
073-6273680

open: Openingstijden:, maandag gesloten (behalve op feestdagen), dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00, , Gesloten op Nieuwjaarsdag, met Carnaval, Koninginnedag en Eerste Kerstdag


Kunstenaar

Anna Lange


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius