Uitgelicht - Karel Appel

 

Over de expositie

Uitgelicht heet de presentatiereeks waarbij telkens een kunstenaar met zijn werk uit de SM’s collectie wordt uitgelicht. Van 13 januari tot en met 27 mei staat de vorig jaar overleden kunstenaar Karel Appel in de schijnwerpers. Het SM’s bezit twee prachtige stukken van Appel. Ze worden gepresenteerd tezamen met een bord van Anton Rooskens die Appel in 1949 met keramiek vertrouwd maakte. Appels keramiek is ‘vroeg werk’ en vertoont de typische COBRA kenmerken: spontaniteit, kinderlijke eenvoud en verbeeldingskracht.
+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 27 mei 2007
Design Museum Den Bosch
De Mortel 4
5211 Den Bosch
073-6273680

open: Openingstijden:, maandag gesloten (behalve op feestdagen), dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00, , Gesloten op Nieuwjaarsdag, met Carnaval, Koninginnedag en Eerste Kerstdag


Kunstenaar

Karel Appel


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius