Willemijn Faber in de etalage (Kleine Zaal): De perfecte balans


Over de expositie

De Vishal presenteert een expositie in de Kleine Zaal van De Vishal (de etalage aan de Grote Markt). De dunne lijn tussen waardevol en waardeloos is de rode draad in het werk van Willemijn Faber. Wat eens van waarde was verandert vaak geleidelijk tot iets zonder waarde. Soms zelfs bijna onopgemerkt. Het incomplete servies, het kopje zonder schoteltje, allerlei afgedankte spulletjes. Het zijn symbolen voor verandering, vergankelijkheid, weemoed, voor dat wat was. Ze staan ook voor kwetsbaarheid. Het leven is een wankel evenwicht, wat compleet en stabiel lijkt, kan zo maar verstoord raken en van waardevol veranderen in schijnbaar waardeloos.
Door ze te verzamelen en een plek in haar beeldend werk te geven, kent Willemijn Faber de in onnut geraakte spullen een nieuwe waarde toe en zoekt zo naar een nieuw evenwicht.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 27 mrt 2007
De Vishal
Grote Markt 20
2011 RD Haarlem
023-5326856

open: di t/m zat 11.00 tot 17.00 uur, zon 13.00 tot 17.00 uur


Kunstenaar

Willemijn Faber


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius