Van Pallandt-Verwey: van Buitenplaats tot buitenplaats

 
Charlotte van Pallan...
 
Kees Verwey

Over de expositie

Van Pallandt en Verweij behoren tot de de grootste Nederlandse kunstenaars in de figuratieve traditie. Zij leerden elkaar kennen in 1959, door tussenkomst van de Haarlemse beeldhouwer Mari Andriessen. Verwey schreef over zijn kennismaking met Van Pallandt: “Over en weer hadden wij het gevoel iets te zien dat ons merkwaardig voorkwam, iets van een sympathie, van een overeenkomstig gevoel voor ruimte en schoonheid.” Ook op het persoonlijke vlak bleek het tussen de twee bijzonder goed te klikken. Ze sloten een vriendschap voor het leven, die met het vorderen van de jaren alleen maar hechter zou worden.

+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 20 jan 2008
Museum de Fundatie / Kasteel Het Nijenhuis
Nijenhuis 10
8131 RD Heino/Wijhe
0572-388188

open: Kasteel Het Nijenhuis , Nov t/m feb, do t/m zo 11.00-17.00, Mrt t/m okt, di t/m zo 11.00-17.00, Gesloten op 25 dec en 1 jan., entree € 12,50, Museumkaart, Rembrandt, ICOM : gratis


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius