Anouk van Ham en Wally van Ham-Vreeker


Over de expositie

Voor de eerste reeks tentoonstellingen die in 'de Verdieping' in het gemeentehuis van Veldhoven gehouden wordt, zijn kunstenaars uitgenodigd die op de een of andere manier iets met Veldhoven te maken hebben. Tot nu toe is een aantal kunstenaars op deze uitnodiging ingegaan: Marjolijn Mandersloot, Anouk van Ham, waarvan werk in een van de vergaderzalen van het gemeentehuis te zien is en Herman Kuijer, die het lichtkunstwerk aan de buitenkant van het gemeentehuis realiseerde. Met een aantal anderen worden nog gesprekken gevoerd. Deze kunstenaars zijn uitgenodigd hun expositie in te richten samen met een gast: een collega-kunstenaar, met wie ze al eens samenwerkten of die ze waarderen.

Anouk van Ham
tweede exposant in 'de verdieping' is de Veldhovense fotograaf/vormgever Anouk van Ham. Als gast voor een duo-presentatie nodigde zij haar moeder uit: mevrouw Wally van Ham-Vreeker.
Anouk van Ham zal een keuze maken uit haar fotowerk. In dit werk persifleert zij het leven van alledag. Dit doet ze op verschillende manieren: ze doet ingrepen in de wereld om haar heen en zoomt in, keert om, vergroot en neemt onconventionele camerastandpunten in, waardoor alledaagse situaties absurd of humoristisch worden.
Zij werd opgeleid aan de academie voor Beeldende Vorming in Tilburg, studeerde af in fotografie en tweedimensionale vormgeving en heeft een eigen bedrijf als fotograaf.

Wally van Ham-Vreeker
Haar gast is Wally van Ham-Vreeker, amateurschilder sinds 1985. Zij begon in de jaren '80 bij de Hofschilders in Valkenswaard en kreeg daar jarenlang les, in eerste instantie van Gerard van Swieten. Haar bijdrage aan de expositie zal bestaan uit schilderijen in aquarel, acryl en gemengde technieken.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 20 mrt 2005
De Verdieping
Meiveld 1, gemeentehuis Veldhoven
5501 KA Veldhoven
040-2584411

open: ma, wo, do, vr 9.00-17.00, di 9.00-19.00


Kunstenaar