Kati Heck: Bonzenspeck und Prollgehabe

 
Der Brötchengeber, 2...
 
That's not how we do thin...

Over de expositie

Kati Heck (Düsseldorf, 1979) verbindt in haar schilderijen, papieren werken en installaties beeldende elementen van haar eigen kleurrijke jeugd, zoals familie, vrienden of buren mét verwijzingen naar de populaire cultuur en 'de geschiedenis van het vaderland'. Haar werk heeft wortels in zowel het formalisme als in fictie. Heck versmelt fotorealisme, illustratie, strips en expressieve artistieke gebaren met associatieve verwijzingen naar porno, instructiehandleidingen, humor en kunstgeschiedenis. Elk werk biedt een mogelijk verhaal aan; door het gebruik maken van compositorische elementen creeert Heck suggestieve links tussen haar visuele beschrijvingen.

Kati Heck behaalde haar Masters degree aan de Akademie voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Bonzenspeck und Prollgehabe is de eerste museale solotentoonstelling van Kati Heck. Op grote doeken, in installaties en tekeningen ensceneert Kati Heck haar commentaar op de actualiteit. Zonder een blad voor de mond te nemen verwerkt de in Antwerpen wonende kunstenares dit commentaar fijnzinnig in beeldelementen, composities en kunsthistorische verwijzingen. Zijzelf of personen uit haar prive-omgeving dienen daarbij dikwijls als figuranten voor burlesk-achtige scènes, die met drama en ironie gangbare sociale en artistieke normen op zijn kop zetten. Met groot gemak en kinderlijke blik versmelt Heck thema’s, technieken en onderwerpen om ze met fascinerende dynamiek samen te smeden tot klassiek ogende, brutale schilderijen.

Voor de opening van Bonzenspeck und Prollgehabe van de in Antwerpen wonende kunstenares Kati Heck organiseert Museum Het Domein een gratis busvervoer van Antwerpen naar Sittard en retour. Een bus met Heck-Antrieb dus, ofwel in het Nederlands een bus met achterwielaandrijving.
De bus vertrekt op 4 April om 15:00 uur bij het MuHKA in Antwerpen. Tussen 17:00 uur en 19:00 uur vindt de opening plaats in Museum Het Domein en vervolgens gaat de bus weer terug naar Antwerpen waar die rond 20.30 uur bij het MuHKA aan zal komen. Reserveren is niet nodig, op tijd komen wel (vol = vol).

Bissy Bunder zorgt voor het openingsspektakel van de tentoonstelling van Heck bij Het Domein. De kunstenaars Julia Wlodkowski (fotografie, installatie), Johanna Trudzinski (mode), Michéle Matyn (fotografie), Tina Schott (installatie, tekeningen) en Kati Heck zelf, geven in een zelf ontworpen entourage een vijftien minuten durend optreden, waarbij deze keer alles van karton is. Met zang, karaoke en theatrale elementen passeren onder andere een onderzeeër en Medusa-achtige figuren. Bissy Bunder is nooit eerder buiten Antwerpen vertoond, dus kom van dit bijzondere spektakel genieten bij Museum Het Domein !

De T-time bij de tentoonstelling van Kati Heck is op 18 mei om 12.30 uur.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 15 jun 2008
Museum De Domijnen
Ligne 5
6131 MT Sittard
046-4513460

open: di t/m zo 11.00-17.00, tijdens Carnaval gesloten, entree € 4,00, 1e zondag van de maand gratis


Kunstenaar

Kati Heck