Nan Groot Antink

 
Zonder titel (Cirkels II), 2006

Over de expositie

Nan Groot Antink (Boxtel, 1954) streeft naar een fundamentele vorm van schilderkunst. Sinds 1990 beschildert ze haar doeken niet meer met de gangbare materialen, maar gebruikt ze natuurlijke verfstoffen. Deze werkwijze komt voort uit de behoefte kleur zo neutraal mogelijk te benaderen. De kleurstoffen bereidt ze in de regel zelf, uit plantenextracten of grondsoorten, waarvan ze omvangrijke verzamelingen aanlegt. De doeken worden in een verfbad behandeld tot de gewenste intensiteit en helderheid van kleur zijn bereikt.

+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 11 jan 2009
De Pont Museum
Wilhelminapark 1
5041 EA Tilburg
013-5438300

open: di t/m zo 11.00-17.00 , geopend op erkende feestdagen, behalve 25 dec, 1 jan en 30 april, entree Ä 12,50, museumkaart geldig


Kunstenaar

Nan Groot Antink


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius