Caren van Herwaarden en Erzsébet Baerveldt. Hoge Ogen

 
Caren van Herwaarden
 
Caren van Herwaarden

Over de expositie

In deze presentatie staat de tragiek van de sterfelijkheid van de mens centraal. Erzsébet Baerveldt past op geheel eigen wijze in haar werk de traditionele Christelijke iconografie toe, waarbij de Piëta het verlies van geliefden en de onontkoombare (eigen dood) verbeeldt. Caren van Herwaarden maakt in haar werk de gedachten en gevoelens zichtbaar die een mensenleven kunnen verheffen of kapotmaken. Voor beide kunstenaars is Piëta, het menselijk lijden, een belangrijk thema.

Caren van Herwaarden (Tilburg, 1961)
+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 11 jan 2009
Stedelijk Museum Schiedam
Hoogstraat 112
3111 HL Schiedam
010-2463666

open: di t/m zo 11.00-17.00, gesloten op 25 dec en 1 jan, Eerste en Tweede Paasdag geopend , Eerste en Tweede Pinksterdag geopend, Gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag, , entree € 12,50, , € 10,00 p.p. voor groepen met meer dan 15 personen., , € 5 euro Schiedammers, CJP-pas, studenten met geldige studentenkaart, leden van de Historische Vereniging Schiedam, KomKids Familiepas, Rotterdam Welcome Card., , Gratis voor kinderen en jongeren (0 t/m 18 jaar), Museumkaart, RotterdamPAS, Vriendenpas Stedelijk Museum Schiedam, ICOM-pas, Rembrandtpas.


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius