Vera Yanovshtchinsky Architecten: Onze wereld mooier maken


Over de expositie

Sinds 1996 is Vera Yanovshtchinsky architecten vol overgave en met veel plezier bezig ONZE WERELD MOOIER TE MAKEN. Het bureau heeft in Nijmegen grote bekendheid verworven door de invulling van de holle zijde van de Marikenstraat in het Marienburgproject dat onder supervisie van architect Sjoerd Soeters stond. Daarnaast is het bureau betrokken geweest bij De Coronel - een nieuwe woonbuurt in de wijk Hatertse Hei, een zestal urban villaís met appartementen in de wijk Hatert, het Woonzorgcomplex Margriet en de spectaculair aan de Waal gelegen Villa Lent. Het werkterrein van het Vera Yanovshtchinsky architecten strekt zich uit van grootschalige gebiedsontwikkeling tot intieme projecten in heel Nederland. "We benaderen iedere opgave nieuwsgierig, open en vol spanning als ware het de allereerste kus, een opgave om verliefd op te worden." Vera Yanovshtchinsky architecten maakt ontwerpen die kwalitatief hoogstaand, eigenzinnig, kleurrijk en herkenbaar zijn. Sprekende eigentijdse gebouwen, geÔnspireerd door de ligging en GEHECHT aan hun plaats. In het ACN worden de dromen en de beelden, de concepten en de realiteit van het werk van Vera Yanovshtchinsky architecten getoond.

Op de Nieuwjaarsborrel op donderdag 8 januari, vanaf 17.30 uur wordt de tentoonstelling geopend door Jacques Thielen (directeur Far West). Dinsdag 27 januari om 20.00 uur houdt Vera Yanovshtchinsky in het ACN een lezing over haar werk. Zondag 1 februari om 15.00 uur geeft zij in het kader van de Culturele zondag in Nijmegen een rondleiding door het MariŽnburgproject (Vertrek ACN). Reserveren is niet mogelijk en toegang en deelname is gratis.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 1 mrt 2009
Architectuur Centrum Nijmegen - ACN
Ridderstraat 27
6511 TM Nijmegen
024-3244382

open: wo t/m zo 13.00-17.00 & 1ste do van de maand van 19.00 -21.00 uur, gesloten tijdens 25 & 26 december, 1 januari en de maand augustus, gratis entree


Kunstenaar