Glashelder


Over de expositie

Op uitnodiging van het Kunstcentrum hebben de kunstenaars Ad Arma, Arjan van Arendonk, Marian Bijlenga, Marieke Bolhuis, Jan Groenhart, Jacques Tange en Marli Turion, individueel een glasobject ontworpen. De kunstenaars zijn hiermee een bijzondere uitdaging aangegaan, omdat zij nog nooit eerder met glas hebben gewerkt. Glas is een wonderlijk materiaal dat veel fantasieŽn tot werkelijkheid kan maken. Elke kunstenaar heeft van de vele mogelijkheden gebruik gemaakt en zijn/haar eigen stijl in het ontwerp verwerkt. Hierdoor is verscheidenheid in de objecten te zien, maar ook de herkenbaarheid van elke kunstenaar. Elk object is vervaardigd in een oplage van maximaal acht, maar heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Kom naar deze bijzondere expositie en ervaar de 'nieuwe' wereld van de kunstenaars. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Van Tetterode Glasobjecten.

Bij dit project is een boekje uitgegeven waarin alle glasobjecten en de ervaringen van de deelnemende kunstenaars zijn opgenomen. Daarnaast geeft het boekje extra informatie over de kunstenaars met daarbij enkele van hun kunstwerken uit onze collectie.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 28 mrt 2009
Art Zaanstad
Grote Hulzen 11 (Hembrugterrein)
1505 RH Zaandam
075-6141210

open: di t/m za 10.00-17.00


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius