1UP-Koen Taselaar


Over de expositie

Koen Taselaar tekent alles wat hem opvalt of enigszins interessant voorkomt zoals nietmachines, fineliners, milkshakes, disco, cactussen, microfoons, linialen, kernraketten, bergen, planeten, dollartekens, de euro, bedank lijsten, accabonacs, sletten, covers, lenzen, hagelslag, mensen, biertjes en google. Zijn serie ‘imaginary bands’ bestaat uit kleine tekeningen over fictieve bands, in de serie over moderne (computer)virussen, ‘these modern bugs’, schitteren luizen en ander ongedierte en in ‘alphabet city’ vormt ieder gebouw een bepaalde letter. De series tekeningen bundelt hij in boekjes. Soms gaat hij op een onderwerp door en ontstaat er een grote tekening. Zelden slaat hij een millimeter van het papier over, alles tekent hij vol met fineliners en markers.

Vaak is er een privé aanleiding om een tekening te maken. Nadat Koen Taselaar de hele dag brandweersirenes hoorde bedacht hij de band ‘the burning burns’ en maakte daar een passende tekening bij, in Berlijn constateerde hij dat iedereen elkaar kent en zo ontstond de band c.q. tekening ‘the overlappers – everybody knows everybody I know’, een bezoek aan dierentuin Blijdorp mondde uit in een tekening over de denkbeeldige band ‘the octupussies – black sea blues’.

Voor 21rozendaal maakt Koen Taselaar een aantal nieuwe tekeningen die hij in een installatie combineert met bestaande tekeningen. Als ‘bonustrack’ doet hij een posterproject in de stad. Tijdens zijn verblijf in Enschede maakt hij tekeningen die toegesneden zijn op deze stad en die als poster her en der in de stad opduiken.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 11 okt 2009


 


Kunstenaar

Koen Taselaar