Inside Out


Over de expositie

Inside Out, de eindexamenexpositie van ArtEZ Art & Design Enschede vindt dit jaar voor het eerst plaats in Roombeek. Van 3 juli t/m 1 augustus 2010 is werk van alle eindexamenkandidaten te zien in de gevestigde culturele instellingen. Het Rijksmuseum Twenthe, TwentseWelle, Medialab Enschede, 21rozendaal, Vrije Ruimten, Dynamo Expo en Adrie Arendsman stellen hun expositieruimtes open voor de eindexamenstudenten. Dit jaar studeren er 78 studenten af in de richtingen Art & Crossmedia Design en Fine Art. Via een zomerse kunstroute door Roombeek maakt het publiek in wisselende context kennis met het werk van de jongste generatie kunstenaars en designers.

In Medialab Enschede is vanaf 2 juli werk te zien van studenten die in de richting mediakunst afstuderen met installaties van ondermeer Gijs van Aarle, Biao Xu, Karin Westendorp, Ramon Eding, Kataryna Gajewska, Jidou Zwamborn, Sophia Wening en Kathrien Tschirner.

Roombeek en Cultuurmijl
Dat de eindexamenexpositie dit jaar in Roombeek plaatsvindt is geen toeval. Vanaf september 2012 vestigt ook de ArtEZ Art & Design Enschede zich in Roombeek, in het Tetem 2 gebouw, de huidige expositielocatie van Medialab Enschede. Het initiatief voor de eindexamenroute in Roombeek wordt gesteund door de gemeente Enschede, die hiermee een volgende stap zet in de ontwikkeling van de Cultuurmijl, een route die de culturele instellingen in de binnenstad van Enschede verbindt met de instellingen in Roombeek. Langs de route zijn ondermeer geluidskunstwerken van Bill Fontana (VS) en Andreas Oldörp (D) te horen en te beleven. Ook is te zien hoe door middel van het particulier opdrachtgeverschap bewoners hun eigen droomhuis konden bouwen.

Jaarboek
Net als ieder jaar verschijnt ook dit jaar een jaarboek van de ArtEZ Art & Design Enschede voor beeldende kunst en vormgeving met daarin uitgebreid aandacht voor het werk van de afgestudeerden. Het boek, tevens catalogus voor de tentoonstelling is voor € 17,50 op diverse plekken langs de route te koop.

'Mupi' tentoonstelling
Vrijwel parallel aan de tentoonstelling in Roombeek loopt van 5 juli t/m 18 juli de zogenaamde 'Mupi'-tentoonstelling door Enschede. Dit zijn de verlichte reclame -en informatieborden die verspreid staan door de stad. Het publiek maakt hierdoor op elk gewenst moment op straat kennis met het werk van de eindexamenkandidaten.

Entree met passe-partout
De academie brengt een passe-partout uit met informatie over de verschillende locaties waar wordt geëxposeerd. Dit passe-partout geeft in de eindexamenweek van 3 juli t/m 11 juli gratis toegang tot alle locaties. Het passe-partout is verkrijgbaar via de VVV Enschede, bij het Rijksmuseum Twenthe en Tetem 2. N.B.: Van 13 juli t/m 1 augustus is de expositie nog op verschillende locaties te zien, dan gelden andere openingstijden en de musea heffen dan entree.

Extra openstelling Inside Out in Medialab Enschede:
Za 3 en zo 4 juli 11.00-18.00
Di 6 t/m do 8 juli van 11.00-17.00
Vr 9, za 10 en zo 11 juli van 11.00-18.00
Do 15 juli 11.00-17.00
Vr 16, za 17 en zo 18 juli 11.00-18.00
Do 22 juli 11.00-17.00
Vr 23, za 24 en zo 25 juli 11.00-18.00
Do 29 juli 11.00-17.00
Vr 30 en za 31 juli 11.00-18.00
Zo 1 augustus 11.00-18.00

Deelnemende instellingen
Rijksmuseum Twenthe: www.rijksmuseumtwenthe.nl
TwentseWelle: www.twentsewelle.nl
21rozendaal: www.21rozendaal.nl
Medialab Enschede: www.medialabenschede.nl
Tetem 2 Vrije Ruimten: www.vrijeruimten.nl
Dynamo expo: www.dynamo-expo.nl
1e etage Arendsmanhuis: www.arendsman.nl

Voor meer informatie zie www.artez.nl

Credits:
Samenstelling, organisatie en Productie: ArtEZ Art & Design Enschede en Medialab Enschede


Wanneer en waar

Tijdens
Eindexamenexposities 2010

  • Expositieperiode was t/m 1 aug 2010
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede

open: maandag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur, Toegang: gratis


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius