Gelders Balkon 9: Strip, animatie en illustratie


Over de expositie

Verrassende presentatie van vijf in Gelderland werkende toegepaste kunstenaars. Roel Venderbosch: werkt als illustrator voor nrc.next, is striptekenaar en grafisch vormgever. Helderheid, humor en een grote ideeŽnrijkdom typeren zijn werk. Wilma de Bock en Karel van der Eijk: tekenen al sinds 2000 (in zwart wit) aan een verhaal waarbij de een reageert op de ander, A never ending story. Van tevoren is geen onderwerp afgesproken. Esther Aarts: is illustrator en handletteraar. Haar typografisch werk is speels en nauw verbonden met taal. Mascha Halberstad: maakt animaties waarin zij haar eigen wereld creŽert. In haar serie 45 toeren heeft ze een aantal verhalen in een steeds andere stijl geanimeerd.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 12 dec 2010
Museum Arnhem
Utrechtseweg 87
6812 AA Arnhem
026-3031400

open: Museum Arnhem vernieuwt. Het museum is tijdelijk gesloten voor renovatie en verbouwing. Tijdens de sluiting blijft het museum actief en zichtbaar in en buiten de stad. Tevens is een deel van de collectie op reis en te zien in verschillende musea. , , Museum Arnhem opent naar verwachting eind 2019 de deuren.


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius