Preludium 3

 
Sarah Linde van den ...
 
Alisa Osinga
 
Bérénice Staiger
 
Rozemarijn Westerink

Over de expositie

Afgelopen zomer, in het weekend van 12 en 13 juni 2010, transformeerde Kunstvereniging Diepenheim van tentoonstellingsruimte naar een atelier voor vijftien kunstenaars. Zij namen deel aan een Masterclass tekenen in Kunstvereniging Diepenheim. De deelnemers, zowel beginnende als meer gevestigde kunstenaars werden, op basis van hun ingezonden documentatie, geselecteerd uit ruim veertig aanmeldingen. Twee dagen lang werd er hard gewerkt, onder inspirerende leiding van de vermaarde Canadese kunstenaar Shelagh Keeley. Naar aanleiding van meegebracht werk ontstonden levendige gesprekken tussen de deelnemers en Shelagh Keeley, en tussen de deelnemers onderling.
Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder. Hoe hebben de deelnemers de Masterclass ervaren en is die ervaring van invloed geweest op hun werk?

In de tentoonstelling Preludium 3 is een selectie uit de tekeningen te zien die de deelnemers hebben gemaakt tijdens en in de periode na de masterclass. Preludium 3 vindt zowel plaats in Kunstvereniging Diepenheim als in het nieuwe Drawing Centre Diepenheim.

De opening is in aanwezigheid van de directeur van het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst, Lex ter Braak.

Op zo 6 mrt is er vanaf 15.00 uur een rondleiding en gesprek door Arno Kramer, curator van de tentoonstelling met exposanten van Preludium 3. Dan wordt ook het Vijfde Tekeningencahier aangeboden aan de Gedeputeerde voor Cultuur, Stedelijke Netwerken en Europa van de provincie Overijssel.
Preludium 3 is de derde in een reeks tentoonstellingen van Drawing Centre Diepenheim die ontstond naar aanleiding van Masterclasses door bekende kunstenaars. Shelagh Keeley had aansluitend aan de Masterclass een omvangrijke solotentoonstelling in Kunstvereniging Diepenheim met de titel Miscelanea. In het kader hiervan maakte zij ook een tekeningeninstallatie in het Ottenhuis en richtte de Cultural Boxes in. De Cultural Boxes zijn nog een jaar lang te bezichtigen op een weitje aan de Raadhuisstraat in Diepenheim.

De eerste Preludium tentoonstelling werd in 2008 gehouden met deelnemers aan de Masterclass van Marcel van Eeden.

Preludium 2 ontstond naar aanleiding van een Masterclass door de in België woonachtige kunstenares Elly Strik. Ook van haar werk was aansluitend aan de Masterclass een tentoonstelling te zien in Kunstvereniging Diepenheim.

In maart 2011 wordt deze lijn met de Duitse kunstenares Hanna Nitsch voortgezet. Ook Hanna Nitsch zal voorafgaand aan een solotentoonstelling een Masterclass geven (12 en 13 maart).


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 9 mrt 2011
Kunstvereniging Diepenheim /Drawing Centre Diepenheim
Grotestraat 17 / Kuimgaarden 1
7478 AA Diepenheim
0547-352143

open: apr t/m okt: woe t/m zo 11.00 - 17.00, nov t/m mrt: woe t/m zo 12.00 - 16.00, gesloten op 25 dec, 31 dec en 1 jan