Mythen van het Atelier

 
Christoffel Bisschop
 
George Hendrik Breit...
 
Paul Joseph Constantin&nb...
 
Isaac IsraŽls
 
David Oyens
 
David Oyens

Over de expositie

Het atelier is een geheimzinnige plaats. Het is de ruimte waar verf, penseelstreken en doeken veranderen in kunst. De kunstenaar is voor velen een eenzaam genie en zijn atelier het laboratorium voor zijn creatieve geest. Deze magische plek is met mythen omgeven. De tentoonstelling Mythen van het Atelier ontrafelt - naar aanleiding van nieuw wetenschappelijk onderzoek door het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie - hoe deze mythen rondom het schildersatelier tot stand zijn gekomen. Met schilderijen, aquarellen, schetsen, persoonlijke bezittingen en schildersgereedschappen onthult Museum het Valkhof de geheimen van befaamde 19de eeuwse ateliers.

Mythen van het Atelier is een samenwerking van Teylers Museum, het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie en Museum Het Valkhof.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 8 mei 2011
Museum Het Valkhof
Kelfkensbos 59
6511 TB Nijmegen
024-3608805

open: Dinsdag t/m zondag: 11.00 - 17.00 uur., Open op maandagen in de korte vakanties (dus niet in de zomervakantie), beide Paasdagen, beide Pinksterdagen, 2e Kerstdag, Oudejaarsdag., Gesloten op overige maandagen, Koninginnedag, vrijdag van de intocht van de Vierdaagse, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag., Op de website vindt u altijd de meest actuele informatie., , Entree 19 jaar en ouder Ä 9,00, 6 t/m 18 jaar: Ä 4,50, Museumkaart gratis