Carlijn Lotte Bartels

 

Over de expositie

Beeldend kunstenaar en designer Carlijn Lotte Bartels (1980) is de derde exposant van de twaalfdelige tentoonstellingsserie ĎHere I amí in de Kleine Zaal (etalage) van De Vishal in Haarlem. Voor deze exposities, die elke maand wisselen, zijn kunstenaars geselecteerd op basis van het intieme, persoonlijke en vaak ook autobiografische karakter van hun werk. De deelnemende kunstenaars maken in hun werk veelvuldig gebruik van elementen uit hun dagelijks leven, hun persoonlijke ervaringen, gedachten, fantasieŽn en emoties. De kleine solotentoonstellingen geven toeschouwers een fascinerende blik in de belevingswereld van de exposerende kunstenaar.

Op de persoonlijke weblog van de Haarlemse kunstenaar (carlijnlottebartels.blogspot.com) is te lezen: ďIk zit vol opborrelende ideeŽn en dat staat nooit stil, soms word ik er zelfs wakker van!! De enige oplossing om te zorgen dat het af en toe wat rustiger is daarboven; zoveel mogelijk toegeven aan de creativiteit, geen restricties, geen pretenties en lekker blijven creŽren. Ik ben dol op haken, naaldvilten, keramiek, verf, schrijven, linoleum snijden, mín bus restaureren, mín hondje, mín vent en natuurlijk grote glazen potten met verschillend gekleurde knopen. Wie is daar niet gek op...Ē.

Bartels geeft aan alledaagse objecten een verrassende en vaak humoristische draai door middel van een nieuwe vorm en kleur. Voorbeelden hiervan zijn haar kleurrijke beschildering van een somber transformatorhuisje in de Egelantiertuin aan de Kleine Houtstraat, mokken met geÔntegreerde theezakjeshouder, genderpakjes (om het geslacht van je kind niet alleen over te hoeven laten aan de natuur) en stress- annex jongleerballen met een sensuele uitstraling.

In het kader van haar interesse in de toepasbaarheid van kunst in en op gebruiksvoorwerpen geeft zij een heel eigen gezicht aan gewone en bivakmutsen. De bivakmutsen die in de intieme solo-expositie te zien zijn ziet zij als een goede oplossing met betrekking tot de politieke discussie over gezichtbedekkende kleding. Bij het dragen krijgen de bivakmutsen een eigen persoonlijkheid en schenken ze de drager de vrijheid om te ontsnappen aan zichzelf. Fotograaf Ellard Vasen maakte voor de expositie een foto van een drager van een bivakmuts van Carlijn Lotte Bartels.

Voor deze exposities, die elke maand wisselen, zijn kunstenaars geselecteerd op basis van het intieme, persoonlijke en vaak ook autobiografische karakter van hun werk. De deelnemende kunstenaars maken in hun werk veelvuldig gebruik van elementen uit hun dagelijks leven, hun persoonlijke ervaringen, gedachten, fantasieŽn en emotie. Deze solo-exposities zijn 24 uur per dag te bezichtigen vanaf de Grote Markt in Haarlem en geven toeschouwers een fascinerende blik in de belevingswereld van de exposerende kunstenaar.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 11 apr 2011
De Vishal
Grote Markt 20
2011 RD Haarlem
023-5326856

open: di t/m zat 11.00 tot 17.00 uur, zon 13.00 tot 17.00 uur


(advertentie)


Meer info over adverteren