Artists in Residence: Sammy Baloji & Patrick Mudekereza


Over de expositie


Artists in Residence. Sammy Baloji & Patrick Mudekereza


Van 8 november tot 15 december 2010 zijn fotograaf Sammy Baloji en schrijver Patrick Mudekereza (DR Congo) te gast in het museum.

Bijgestaan door een team van zo÷logen, geschiedkundigen, etnografen en een lingu´st van het KMMA, werpen zij een eigentijdse blik op het koloniale verleden om zo tot een dialoog te komen tussen de creativiteit van toen en die van nu. Zij graven in de collecties van het museum en gaan aan de slag met de objecten van hun keuze.

De resultaten van deze interactie worden voorgesteld in een tentoonstelling die van start gaat op 4 mei 2011.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 4 sep 2011
Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA)
Leuvensesteenweg 13
B-3080 Tervuren
+32-27695211

open: Wegens renovatie sinds 1 december 2013 gesloten. Geplande heropening in 2017.


galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŰ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea. Van oktober 2017 tot mei 2018 was de site tijdelijk uit de lucht. In die periode is de layout van de site gemoderniseerd (van frames naar responsive). Om te helpen de site up-to-date te houden wordt graag een beroep gedaan op vrijwilligers.

Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius